StoryEditor
incident ispred noćnog kluba

Sinjaninu koji je udario policajca u Livnu određen jednomjesečni pritvor

Piše desk  /  25.11.2021., 07:43h
Na prijedlog Županijskog tužiteljstva Hercegbosanske županije, Općinski sud u Livnu je Rješenjem od 22. studenog 2021. godine, osumnjičenom J.E. rođenom 1998. godine u Splitu, nastanjen u Sinju, Republika Hrvatska, odredio jednomjesečni pritvor, radi postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti iz članka 359. st. 1 Kaznenog zakon Federacije Bosne i Hercegovine.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je dana 20. studenog 2021. godine, oko 02,50 sati, u ulici Župana Želimira u Livnu, ispred ugostiteljskog objekta “Monarch”, nakon što je prethodno vikom, galamom i psovanjem narušavao javni red i mir, otvorenim dlanovima s obje ruke u prsa udario službenu osobu, djelatnika PU Livno koji je poduzimao službene radnje, uslijed čega je isti pao na tlo, nakon čega je osumnjičeni od strane drugih službenih osoba lišen slobode, navode iz tužiteljstva.

Nakon provedene kriminalističke obrade, uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu, osumnjičeni je predan na daljnje nadležno postupanje Županijskom tužiteljstvu Hercegbosanske županije, te je nakon donošenja naredbe o provođenju istrage i ispitivanja osumnjičenog postupajući županijski tužitelj Općinskom sudu u Livnu podnio prijedlog za određivanje mjere pritvora.

Nakon održanog ročišta, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bijega, odnosno razloga opisanog u članku 146. st. 1 točka a) Zakona o kaznenom postupku Federacije Bosne i Hercegovine, postupajući sudac Općinskog suda u Livnu je protiv osumnjičenog donio mjeru određivanja pritvora u trajanju od mjesec dana.

Istraga u kaznenom predmetu protiv osumnjičenog je u tijeku, te se poduzimaju sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih relevantnih činjenica i okolnosti pod kojima je učinjeno ovo kazneno djelo.

„Prema principu presumpcije nevinosti, svatko se smatra nevinim za kazneno djelo dok se pravomoćnom presudom ne utvrdi njegova krivnja“.

Dnevnik.ba

01. prosinac 2021 08:32