StoryEditor
užas u istri:

Sin pritvoren zbog ubojstva roditelja u Puli. Upucao ih pa zamotao u najlonske vreće?

Piše desk  /  15.01.2022., 18:05h
Osumnjičeni za dvostruko teško ubojstvo u obiteljskoj kući u Puli, 39-godišnji Puljanin, po dovršetku krim-istrage prepraćen je u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, a do kraja dana bit će ispitan na Županijskom državnom odvjetništvu u Puli.

Dvostruko ubojstvo dogodilo se u obiteljskoj kući u Argonautskoj ulici u Puli.

"Pulska policija utvrdila je sumnju da je 39-godišnjak počinio dva kaznena djela teškog ubojstva. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je u četvrtak u obiteljskoj kući u Argonautskoj ulici u Puli vatrenim oružjem usmrtio muškarca i ženu, u dobi od 67 i 66 godina", priopćila je PU istarska.

Nad tijelima ubijenih bit će obavljena obdukcija po nalogu nadležnog državnog odvjetnika, a osumnjičeni muškarac je, uz kaznenu prijavu, u popodnevnim satima priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske, dodaje se u priopćenju.

Tijela nađena u petak

Policija je u petak oko 16:15 u kući u Argonautskoj ulici 76 u Puli pronašla mrtva tijela supružnika, a neslužbeno se doznaje da je dvostruko ubojstvo počinjeno u četvrtak u garaži kuće, iz vatrenog oružja. 

Osumnjičeni za dvostruko ubojstvo tek se u petak poslijepodne prijavio policiji, nakon čega su policijski službenici u kući u Argonautskoj ulici pronašli dva tijela, koja su navodno bila zamotana u najlonskim vrećama nakon što su upucani.

Sin je sam došao na policiju

Kako pišu istarski portali, žrtve su Dario i Nada B., a počinitelj je njihov sin V.B. Glas Istre objavio je da je ubijeni Dario B. dugogodišnji radnik Uljanika, u kojemu je bio i rukovoditelj. Motiv ubojstva još nije poznat.

Glas Istre neslužbeno doznaje i da za sada nije poznato gdje se ubojica kretao nakon ubojstva, kao ni što je radio u tih 20-ak sati između ubojstva i prijave. Na policiju je došao tek u petak poslijepodne, malo prije 16 sati, zbog čega je policija pronašla tijela oko 16:15.

V. B. ima 39 godina i, koliko je poznato, živio je s roditeljima koje je ubio. Ima i sestru, za koju se također ne zna gdje je boravila u razdoblju prije nego što se njen brat prijavio na policiju.

S obzirom na dosad poznate okolnosti, moguće je da će biti prijavljen za počinjenje dva teška ubojstva. Za teško ubojstvo zakon predviđa kaznu do 40 godina zatvora.

Dnevnik.ba

28. studeni 2022 16:44