StoryEditor
horor u konjicu

Sin otišao kući po pištolj, otac uzeo drvenu palicu. Potom su više puta upucali i brutalno pretukli Lukomiraka

Piše desk  /  05.07.2022., 10:38h

Armin Variščić (34) i njegov otac Ademir (64) lišeni su slobode nakon što su sinoć nešto prije ponoći u konjičkom naselju Kolonija, pucnjima iz vatrenog oružja, ali i drvenim predmetom teško ozlijedili Hameda Lukomiraka (51).

Događaju koji je uznemirio Konjičane prethodio je verbalni, ali i fizički sukob između Lukomiraka i mlađeg Variščića, a razmirice između njih, navodno, traju godinama.

U jednom trenutku Variščić je , kako je Avazu potvrđeno iz izvora bliskih istrazi, utekao do kuće u Koloniji, gdje je zgrabio pištolj, a u tom pohodu mu se pridružio otac koji je ponio drvenu palicu, tzv. držalicu, nakon čega su zajedno nasrnuli na Lukomiraka.

Policiji je anonimno prijavljeno da se u ulici Kolonija čuju pucnjava i uznemirujući jauci nepoznate muške osobe.

Na lice mjesta odmah je upućeno više patrola koji su mlađeg Varaščića zatekli s pištoljem u ruci, a njegovog oca s palicom, dok je na zemlji sav krvav jaukao Lukomirak.

Policija je odmah uhitila Variščiće, a Lukomirak je vozilom Hitne pomoći prevezen u Opću bolnicu Konjic gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede.

Riječ je o prostrjelnim ranama na obje noge u predjelu potkoljenice i natkoljenice s frakturom kosti. Lukomirak je, također, zadobio ustrjelnu ranu lijeve ruke, dok je u predjelu glave zadobio više posjekotina.

Zbog težine ozljeda odmah je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu (SKB) Mostar, gdje je podvrgnut operativnom zahvatu.

U tijeku je kriminalistička obrada te se pod nadzorom dežurne županijske tužiteljice odjela Tužiteljstva HNŽ-a u Konjicu provodi istraga.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 13:19