StoryEditor
indonezija

Seljani tražili tijelo nestale žene nakon što se nije vratila kući i pronašli ga u utrobi divovskog pitona

Piše desk  /  27.10.2022., 07:20h

Mrežasti piton iz porodice pitona (Pythonidae) jest najdulja zmija na svijetu, i jedna od tri najteže. U prosjeku narastu od 1,5 do 6,5 m te mogu imati masu od 1 do 75 kg.

Ovaj najnoviji incident služi kao snažan podsjetnik na opasnost koju goleme zmije mogu predstavljati za ljude. Malo je tako užasnih sudbina kao kada vas ufguši, zdrobi i u jednom komadu proguta ogromni piton. Na prvu biste rekli da je to scenarij horor filmova. No činjenica je da su neke zmije ljudožderi i sasvim realna opasnost. Istina, takvi se slučajevi događaju veoma rijetko, no ne nikada.

Najnovija žrtva, žena u svojim 50-ima, navodno je krenula prema plantaži kaučuka u džungli indonezijske provincije Jambi na otoku Sumatri kada je naišla na ogromnog mrežastog pitona (Malayopython reticulatus).

Zmija ju je na kraju ugušila i cijelu progutala.

Kako se nije vratila kući, lokalni stanovnici pokrenuli su potragu. Spasioci su na kraju otkrili pitona i posumnjali na njega zbog njegovog nabreklog trbuha. Kad su ga usmrtili i rasjekli, pronašli su ostatke nestale žene, prenosi dnevno.hr.

Inače, dva druga smrtna slučaja pripisana istoj vrsti pitona zabilježena su u Indoneziji 2017. i 2018. godine.

Mrežasti piton iz porodice pitona (Pythonidae) jest najdulja zmija na svijetu, i jedna od tri najteže. U prosjeku narastu od 1,5 do 6,5 m te mogu imati masu od 1 do 75 kg.

Prema Guinnessovoj knjizi svjetskih rekorda, mrežasti piton u vlasništvu jedne privatne tvrtke u Kansas Cityju (Missouri, SAD) imenom Medusa, najduža je zmija koja je ikada držana u zatočeništvu. Godine 2011. objavljeno je da je bio dug 7,67 m i imao masu 158,8 kg.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 00:10