StoryEditor
razbijena kriminalna skupina

Sarajlije i Mostarac u Srebreniku počinili krađe teške 300 tisuća maraka

Piše desk  /  23.12.2021., 12:24h
Policijski službenici iz Tuzle, Sarajeva i Mostara razbili su organiziranu kriminalnu skupinu koja je na području Srebrenika izvršila krađu zlata, novca i automobila, potvrđeno je za Klix.ba.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TŽ su nakon višemjesečne istrage, u cilju rasvjetljavanja kaznenih djela iz oblasti imovinskih delikata, postupajući po naredbi Županijskog suda u Tuzli, a u suradnji s kolegama iz Sarajevske i Hercegovačko-neretvanske županije, izvršili pretrese na području Sarajeva i Mostara.

"Tom prilikom su slobode lišeni D. M., rođen 1970. godine i H. H., rođen 1977. godine, obojica iz Sarajeva, kao i D. D., rođen 1978. godine, iz Mostara. Riječ je o organiziranoj kriminalnoj skupini i višestrukim povratnicima u izvršenju teških oblika kaznenih djela za koje postoje osnove sumnje da su na području Srebrenika, uz prijetnju vatrenim oružjem, izvršili dva kaznena djela razbojstva, teške krađe i krađe", navela je glasnogovornica tuzlanske policije Amra Kapidžić.

Tom prilikom je, prema riječima Kapidžić, pričinjena materijalna šteta u iznosu od okvirno 300 tisuća KM, jer su osumnjičeni otuđili veću količinu zlata, novac i putničko motorno vozilo.

"Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji će u narednom periodu biti predmet vještačenja", dodala je Kapidžić.

Nakon kriminalističke obrade uhićeni će biti predani Županijskom tužiteljstvu u Tuzli na nadležnost i daljnje postupanje.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 13:28