StoryEditor
trstenik, srbija

Roditelj jednog od učenika koji su maltretirali profesoricu donio liječnički nalaz u školu

Piše desk  /  23.11.2022., 07:22h

Roditelj jednog od učenika Tehničke škole u Trsteniku u Srbiji prvi put se u ponedjeljak pojavio u školi, iako su ga pisanim putem ranije obavijestili o događaju i potrebi da se izjasni o incidentu koji se dogodio s nastavnicom engleskog jezika M.S.

Prema saznanjima portala Nova.rs, školi je priložio izvještaj o psihičkom stanju svoga sina.

“Direktor nas je informirao da je roditelj donio nekakvu liječničku dokumentaciju u kojoj piše da dijete ima psihičkih problema zbog pretrpljene traume iz djetinjstva. Ali nismo imali uvid što je u njoj točno pisalo”, kaže jedan od zaposlenih u Tehničkoj školi u Trsteniku za Nova.rs.

Direktor škole Milan Glidžić nije odgovorio na pitanje kakvu je dokumentaciju ovaj roditelj dostavio. Samo je rekao da se na Facebook stranici škole može pročitati priopćenje nastavničkog kolektiva Tehničke škole iz Trstenika.

Danas se očekuje zasjedanje Disciplinske komisije, gdje bi se učenik, u prisustvu roditelja, trebalo izjasniti o slučaju. Tek nakon toga Nastavničko vijeće izjasnit će se o tom slučaju.

U ponedjeljak je održana sjednica Nastavničkog vijeća na kojoj je predloženo i da se disciplinski postupci razdvoje, kao i da se o prijedlogu komisije u vezi s drugom dvojicom učenika odlučuje krajem tjedna, u četvrtak ili petak.

“Čeka se prijedlog Disciplinske komisije i ta procedura mora se ispoštovati”, kazao je izvor iz škole.

Podsjetimo, u incidentu koji se odigrao 9. studenog u popodnevnoj nastavi sudjelovala su tri učenika sedmog odjela trećeg razreda.

Učenik N.Ž. (17) je izmaknuo stolicu profesorici M.S. (44), koja je potom pala na pod. Druga dvojica učenika M.M. (18) i I.K. (17) su događaj snimali mobitelima.

Incident je uživo prenošen na Instagram storyju u jednom, a Viber porukama dijeljen snimka u drugom slučaju. Nakon što je profesorica pala na pod, učenici su se smijali.

Profesorica engleskog jezika M.S. iz Trstenika, koja je bila žrtva maltretiranja na satu, rekla je za Nova.rs da je doživjela preveliki stres i da još nije potpuno svjesna što joj se dogodilo.

“Još sam umorna i prestravljena. Ovo je bilo previše za mene. Iako sada znam mnogo više detalja s tog događaja, vjerujte da nisam ni bila svjesna što mi se dogodilo na satu. Tek kada sam došla kući i kada mi je sin pokazao snimku, shvatila sam što mi se dogodilo. Bilo me je sramota što sam doživjela. Došla sam kući da vidim u kakvom sam stanju. Da se saberem“, rekla je profesorica.

Dnevnik.ba

23. studeni 2022 07:22