StoryEditor
likvidacija na pagu

Rođakinja ubojice sa Zrća za srpske medije: "Ovo je namještaljka, on nekoga štiti..."

Piše desk  /  27.08.2022., 08:37h

‘Nismo se vidjeli mjesec i više dana. Poslije svega što sam čula, morala sam popiti lijekove za smirenje‘, rekla je za ‘Objektiv‘

Novinari srpskog tabloida Objektiv istražili su kriminalnu prošlost osumnjičenog za ubojstvo Gorana Vlaovića Duška Tanaskovića (28) iz Kragujevca, a razgovarali su i s njegovom rođakinjom.

Objektiv navodi da se Tanasković "istaknuo" u pokušaju pljačke podružnice Jugobanke iz Kosovske Mitrovice u kragujevačkom naselju Aerodrom koji se dogodio 13. veljače 2014. godine.

Tada je grupa mladića s "fantomkama" na licima pokušala ući prostorije u Ulici Grada da Karare, ali nisu uspjeli otvoriti vrata. Kada se oglasio alarm, razbojnici su pobjegli. Tada se jedan od razbojnika okliznuo na stepenicama i pao. Policija koja je bila u blizini brzo je došla do banke, a tada su se začuli pucnji. Hitna pomoć je objavila da je muškarcu koji se sakrio u stanu u Ulici Vladimira Rolovića ukazana pomoć.

Vrata stana bila su otvorena, a vlasnik je stana rekao da ne zna čovjeka koji se u njemu zatekao. Čovjek koji se sakrio u stanu imao je prostrjelnu ranu na butini.

Nakon nešto više od dva mjeseca otkriveno je da je upucan tada 21-godišnji M. Đ. koji je tijekom travnja 2014. uhićen zbog sumnje da je s D. T. (20) pokušao opljačkati banku.

- M. Đ. je 13. veljače (2014.) s D. T. (20) iz Kragujevca pokušao opljačkati banku. D. T. je u međuvremenu uhićen i proveden na izdržavanje zatvorske kazne zbog drugih krivičnih djela. Nakon bijega u obližnji stan, D. T. je M. Đ. vatrenim oružjem nanio prostrjelnu ranu u predjelu lijeve natkoljenice - objavila je srpska policija prije osam godina.

Inače, da je muškarac koga sada smatraju lovcem na glave članova jedne kriminalne grupe iz Crne Gore zaista imao veze sa stanom u zgradi u Ulici Vladimira Rolovića, svjedoči i fotografija koju je objavio na Facebooku, a na kojoj se vidi da pozira u prsluku jednog kontroverznog moto-kluba iz Srbije.

Objektiv navodi da je saznao da je Tanasković u evidenciji Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srbije registriran kao narkoman, ali se ne navodi da je povezan s kriminalnim klanovima.

Objektiv je uspio stupiti u kontakt s jednom Tanaskovićevom rođakinjom. Ova žena je ponovila da je on u Kragujevcu bio u trenutku kada je u Budvi likvidiran Milić Šaković, a dala je i kratak osvrt na ono što se dogodilo na plaži u Hrvatskoj.

- Nismo se vidjeli mjesec i više dana. Poslije svega što sam čula morala sam popiti lijekove za smirenje. Znam da nije ubio tog čovjeka u Budvi jer je bio u Kragujevcu i vadio osobnu iskaznicu. Nije mogao biti na dva mjesta u isto vrijeme. A za ovo u Hrvatskoj stvarno ne znam... Ma kakav da je, ne vjerujem da bi ubio čovjeka. Mislim da je ovo namještaljka, da on nekoga štiti... - rekla je Tanaskovićeva rođakinja.

Novinarka RTL-a Ružica Đukić navela je da je Vlaović navodno iz Crne Gore u Hrvatsku došao gliserom kojeg je bio vezao u Sukošanu, a Dragana Banić, bivša misica s kojom je bio u vezi, u Hrvatskoj je bila u Karinu, gdje je došla iz Srbije. Inače, oboje su bili smješteni u resortu na Zrću.

Tanasković je s lažnim ispravama ušao u Hrvatsku.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 06:17