StoryEditor
zenica

Profesor tjelesnog učenicu uhvatio za stražnjicu

Piše desk  /  18.01.2022., 22:23h
Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, podiglo je optužnicu protiv Harisa Kamenarevića zbog kaznenog djela bludne radnje iz člana 208. stav 2. KZ FBiH, priopćeno je iz Tužiteljstva ZDK.

Optužnica je u cijelosti potvrdio sudac za prethodno saslušanje Općinskog suda Zenica, prenosi Avaz.

Haris Kamenarević, rođen u Sarajevu, nastanjen u Brezi , tereti se da je 29. listopada prošle godine oko 11 sati u Zenici, u sportskoj dvorani JU „Druge gimnazije”, u ulici Mejdandžik broj 2, u kojoj je zaposlen kao profesor sporta i tjelesnog odgoja, za vrijeme trajanja školskog sata, seksualno zlostavljao učenicu.

- Iskoristivši priliku kada se maloljetna učenica, naslonila na koljeno svoje drugarice i bila leđima okrenuta prema njemu, uhvatio ju je otvorenom šakom za lijevu stranu stražnjice i stisnuo, iako je bio svjestan da na taj način čini bludne radnje nad oštećenom i da je ista maloljetna, što je htio, pa kada je oštećena reagirala na način da je pogledala u drugaricu i obratila joj se riječima: „Što radiš budalo, jesi li normalna“, ona joj je odgovorila: „Nisam ja, nego profesor“, nakon čega je oštećena pogledala u njega, a on se nasmijao i udaljio, te nastavio šetati po dvorani, zbog čega se oštećena osjećala neprijatno i uznemireno- navedeno je u optužnici.

Dakle, izvršio je bludnu radnju prema maloljetniku, čime je učinio kazneno djelo bludne radnje iz člana 208. stav 2. KZ FBiH.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 06:57