StoryEditor
smrt vojnika

Priveden mladić koji je nasmrt pretukao vojnika u Požegi

Piše desk  /  16.04.2023., 15:08h

Policija je privela osumnjičenog 20-godišnjeg mladića u Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu, a kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo ‘Teška tjelesna ozljeda s posljedicom smrti‘. On je u subotu oko 2.15 sati u Požegi na Trgu Svetog Trojstva na parkiralištu, nakon kraće verbalne prepirke fizički napao 21-godišnjaka, vojnika Jakova Bočkaja zadavši mu više udaraca u predjelu glave koji je danas u jutarnjim satima preminuo.

"Uslijed udaraca 21-godišnjak je pao na pod, a osumnjičeni ga je nastavio udarati još par puta i napustio mjesto događaja. Ozlijeđeni 21-godišnjak je prevezen u Opću županijsku bolnicu u Požegi gdje je u nedjelju 16. travnja u jutarnjim satima od posljedica ozljeda preminuo", stoji u priopćenju policije. 

Ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera OS RH admiral Robert Hranj  izrazili su sućut obitelji, prijateljima i kolegama preminulog pripadnika Hrvatske vojske Jakova Bočkaja. Mladić je bio član kluba NK Eminovci. Oni su se danas oprostili od Jakova i izrazili sućut obitelji.

"Naš prijatelj i suigrač Jakov Bočkaj jutros nas je prerano napustio u svojoj 21. godini. Teško je vjerovati da više nećemo zajedno obući dres i kopačke, igrati s njim i zajedno se družiti. Jakov je ostavio trag na terenu i u našim srcima, bio je dobar prijatelj, igrač, sumještanin, uvijek nasmijan i podrška svim igračima. Obitelji, rodbini i prijateljima izražavamo iskrenu sućut i pružamo svu moguću podršku. Počivaj u miru, Jakove!", objavili su na svojim Facebook stranici. Brojni prijatelji i mještani ispod objave ostavili su poruke sućuti obitelji. 

Kako se doznaje preminuli vojnik i napadač bili su prijatelji iz Eminovaca. Mještani ovog prigradskog naselja ne mogu sakriti tugu i šok zbog događaja koji se dogodio u centru Požege, javlja Požega.eu. "Zajedno su odrastali od malih nogu, samo godinu dana su razlike. Družili su se, dijelili dobro i zlo. Nerazdvojni su bili",  u nevjerici prepričavaju mještani.  Napad na su snimile i nadzorne kamere.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 17:55