Prijatelj ubijenog u masakru u Cetinju: 'Izašao je na ulicu i krenuo redom, djeca, žene, nije gledao u koga puca...'RTCG
StoryEditor
pokolj u crnoj gori

Prijatelj ubijenog u masakru u Cetinju: ‘Izašao je na ulicu i krenuo redom, djeca, žene, nije gledao u koga puca...‘

Piše desk  /  13.08.2022., 07:55h

"Vučko je pucao u svoju ženu, a onda je izašao na ulicu i krenuo redom, djeca, starije žene, nije gledao u koga puca...Ubio je čak i mog prijatelja automehaničara koji je slučajno naišao ulicom", priča svjedok krvavog pohoda koji je zgrozio Crnu Goru, ali i okolne zemlje.

Ispričao je to za Kurir jedan Cetinjanin s kojim su uspjeli stupiti u kontakt poslije masakra u tom crnogorskom gradu. Podsjetimo, Vučko Borilović u petak oko 16 sati ubio je 11 ljudi, a ranio šest u najvećoj masovnoj pucnjavi koja se dogodila u novijoj povijesti Crne Gore.

"Pao mu je mrak na oči, napravio je to u nekom živčanom rastrojstvu. Ovako nešto ne pamte ni najstariji Cetinjani", priča potreseni čovjek.

"Na Medovini ima možda 200 kuća, a on je doslovno pucao nasumično na ljude koji su se našli ispred domova, po ulici".

"Bio je lovac, a priča se da je ljude ubio iz lovačkog karabina. Imao je oružja. Teško nam je, ne možemo vjerovati da je ovo napravio”, kazao je.

Što se tiče osoba koje su ranjene, ali su preživjele RTCG  saznaje da su u cetinjskoj bolnici hospitalizirane dvije ranjene osobe, dok je četvero ranjenih prevezeno u Klinički centar u Podgorici.

Iz Hitnog centra KCCG su rekli da je jedan muškarac primljen s najtežim ozljedama glave i prsnog koša. Tri pacijenta su hitno poslana na operaciju te su ozljede prilično ozbiljne.

Ivan Ivanović, v.d. direktora cetinjske bolnice je za TVCG rekao da su dvije osobe koje su hospitalizirane u toj ustanovi su izvan životne opasnosti, a da je jedan pacijent nakon zbrinjavanja pušten na kućno liječenje.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 12:10