StoryEditor
brutalni ratni zločin

Priča o "ženi u crnom" koja je kamenovala konvoj bošnjačkih izbjeglica: "Alahova ratnica" zaklala joj je sina koji se vratio po psa...

Piše desk  /  03.12.2021., 12:14h
Kratki videoisječak u kojem žena u crnom kamenuje konvoj pun bošnjačkih civila ponovno se posljednjih dana zavrtio društvenim mrežama i pokrenuo priču o Desi Stojanović – ženi kojoj je jedna pripadnica muslimanskih snaga 1992. godine ubila sina.

Zašto žena u crnom tako bijesno psuje na svoje dojučerašnje sumještane, otkriva priča sa suđenja monstruoznoj Elfeti Veseli koja je Desi Stojanović svirepo oduzela 12-godišnjeg sina Slobodana, piše dnevno.hr.

Elfeta Veseli rođena je 1960. godine u Uroševcu na Kosovu, a s obitelji se preselila u Bosnu i Hercegovinu, (Donju Kamenicu), u kojoj se tijekom rata crnim slovima upisala u povijest.

Ova je žena 2017. godine osuđena najprije na deset godina zatvora, a potom joj je 2019. godine kazna povećana na 13 godina i to za ubojstvo dvanaestogodišnjeg dječaka Slobodana Stojanovića kojeg je lišila života na posebno okrutan način. Dječak se, naime, biciklom vratio u selo koje je njegova obitelj napustila, i to kako bi pronašao svog psa Lesija kojeg su ostavili u bijegu. Nažalost, naišao je na Elfetu koja mu je nožem prerezala vrat i pritom mu gotovo odsjekla glavu, a potom ga propucala. Prethodno ga je natjerala da si iskopa grob…

Tijekom rata u BiH, prema podacima Centra za istraživanje ratnih zločina, pridružila se jedinicama Nasera Orića pri čemu je sudjelovala u diverzantskim akcijama muslimanskih snaga na području Podrinja, te je prema nekim navodima, postala vjerni “Alahov ratnik”.

image

Slobodan Stojanović

SCREENSHOT - Youtube

Zaštićeni svjedok Tužiteljstva BiH “S-1” rekao je da je vidio stravičnu scenu kada je Elfeta Veseli nožem presjekla vrat Slobodanu Stojanoviću, no nije potvrdio da je ispalila jedan ili dva hica iz pištolja koji mu je prislonila na glavu.

“S udaljenosti od nekih osam metara vidio sam kako Elfeta drži dijete za glavu, uzima nož i govori: ‘Ako sam ja balinkura, on je četnik’, nakon čega mu povlači nož ispod brade. Ispod vrata je tekla krv, a ja sam okrenuo glavu i čuo krkljanje. Ona ga je odgurnula, a kada je pao još je davao znake života. Netko je tada rekao da je ‘gotov'”, ispričao je svjedok tijekom suđenja.

image

Grob ubijenog Slobodana

SCREENSHOT - Youtube

Desa Stojanović je nakon ovoga punih devet mjeseci tragala za svojim sinom koji je identificiran je u srpnju 1993. godine, nakon što su mu posmrtni ostaci iskopani u masovnoj grobnici kod Novog Sela. Unakaženo tijelo bilo je bez odjeće, odsječenih prstiju, polomljenih ekstremiteta i nasilno izvađenih prednjih zubi. Bilo je umotano u plavi radnički mantil s natpisom “Primorje”. Nažalost, Desa nije dočekala presudu krvnici koja je ubila Slobodana. Preminula je 2006. godine, a presudu nije doživio ni njezin suprug.

Dnevnik.ba

07. kolovoz 2022 12:47