StoryEditor
"kraljica džeparoša"

Poznada kradljivica Sabaheta Džindo osuđena na obvezno psihijatrijsko liječenje

Piše desk  /  26.11.2022., 14:56h

Sabaheta Džindo, kraljica džeparoša u BiH, osuđena je na 18 mjeseci obveznog psihijatrijskog liječenja zbog novih krađa, javlja Srpskainfo.

Prema navodima iz presude Osnovnog suda u Bijeljini, Džindo je u tržnim centrima u Bijeljini opljačkala dvije osobe i ukrala im novac i bankovne kartice.

Prvo je 18. srpnja iz torbe J.N. ukrala novčanik s novcem, dokumentima i bankovnom karticom. U novčaniku je bilo 170 maraka, a Džindo je “skinula” s kartice još 500 maraka.

Mjesec dana kasnije,21. kolovoza, Džindo je iz torbe T.B. ukrala novčanik u kojem se nalazilo 1.050 maraka i 70 eura.

Isti sud je i početkom studenog osudio Džindo na psihijatrijsko liječenje jer je klijentu u frizerskom salonu ukrala 4.900 maraka.

Sudovi po pravilu utvrđuju da Džindo kaznena djela izvršava u neuračunljivom stanju pa joj izriču mjeru obaveznog psihijatrijskog liječenja od kleptomanije.

Mjera psihijatrijskog liječenja po posljednjoj presudi treba se provesti u Centru za mentalno zdravlje u Sarajevu, gdje je Džindo i nastanjena.

– Potrebno je da primam terapiju kako bih izbjegla da činim kaznena djela i u budućnosti – izjavila je prije dvije godine u banjalučkom Osnovnom sudu na ročištu za produženje pritvora, ali očigledno je da ove terapije ne daju rezultate. 

Dnevnik.ba

05. lipanj 2023 10:55