StoryEditor
Županijsko tužiteljstvo Hnž

Potvrđena optužnica protiv mostarske petorke zbog prostitucije i trgovine ljudima

Piše fena  /  17.03.2023., 10:33h

Županijsko tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) podiglo je optužnicu protiv protiv osumnjičenih Sade Đuguma, Adnana Šljivića, Alena Fale, Ismeta Vrce zv. Hipa, i Armina Pajića zv. Žoha, a koju je 15. ožujka Županijski sud u Mostaru u cijelosti potvrdio.

Optužnicom se Sadi Đugumu, Adnanu Šljiviću i Alenu Fali stavlja na teret da su tijekom 2019. godine, pa do kolovoza 2021. godine, na području HNŽ-a, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi velike vrijednosti, uz uporabu sile i ozbiljnih prijetnji, te uz uporabu oružja, kao grupa za organizirani kriminal koju je organizirao i kojom je rukovodio Sado Đugum, počinili više kaznenih djela.

I to kazneno djelo 'organizirani kriminal' uvezi s produljenim kaznenim djelom 'iznuda', 'izazivanje opće opasnosti', u vezi s kaznenim djelom 'nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari' u stjecaju s kaznenim djelom 'neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga', a optuženom Sadi Đugumu također se stavlja na teret izvršenje kaznenih djela 'navođenje na prostituciju', 'trgovina ljudima' i poticanje na kazneno djelo 'ubojstvo'.

Nadalje, optuženi Ismet Vrce zv. Hipa tereti se da je počinio kazneno djelo 'nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari', dok se optuženi Armin Pajić tereti za pomaganje u izvršenju kaznenog djela 'izazivanja opće opasnosti'.

U Županijskom sudu u Mostaru 17. ožujka će se održati ročište radi izjašnjenja o prijedlogu za produljenje pritvora optuženom Sadi Đugumu, kao i prijedlogu za određivanje mjere zabrane napuštanja boravišta optuženom Alenu Fali.

Optuženi Sado Đugum, Adnan Šljivić, Alen Fale i Ismet Vrce zv. Hipa višestruki su povratnici u počinjenju kaznenih djela, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva HNŽ-a Mostar.           

Dnevnik.ba  

23. rujan 2023 21:36