StoryEditor
golubinje

Potvrđen identitet radnika turske kompanije koji je upao u rijeku Bosnu

Piše fena  /  11.11.2021., 18:20h
Tijekom proteklih dana timovi Specijalne policijske jedinice Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i pripadnika drugih službi vršena je pretraga korita i obala rijeke Bosne, s ciljem pronalaska tijela dva radnika turske kompanije koja su u mjestu Topčić Polje upala u rijeku Bosnu prilikom izvođenja radova na izgradnji Koridora 5C.

Kako je priopćeno iz MUP-a ZDK, jutros oko 9.00 sati, na području mjesta Golubinja, koje se nalazi nizvodno od mjesta nesreće, u rijeci Bosni je uočeno beživotno tijelo.

Na mjestu pronalaska tijela je izvršen uviđaj od uviđajne ekipe Sektora kriminalističke policije kojim je rukovodio dežurni tužitelj Kantonalnog tužiteljstva Zeničko-dobojskog kantona, a paralelno s tim, poduzimane su radnje policijskih službenika na utvrđivanju identiteta pronađene osobe.

Poduzetim radnjama i izvršenim prepoznavanjem potvrđen je identitet osobe, te je utvrđeno da se radi o osobi A.M., rođenom 1978. godine, državljaninu Republike Turske. Nastavlja se pretraga terena s ciljem pronalaska druge osobe. 

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 10:34