StoryEditor
tuzla

Potresna ispovijest majke: Nepoznati muškarac pokušao je mog sina namamiti u automobil! Od šoka je počeo mucati...

Piše desk  /  12.09.2022., 07:46h

Nesvakidašnja situacija dogodila se u subotu u ulici Mehmeda Šerbića u Tuzli, kod Jalske džamije, kada je vozač pokušao oteti dvanaestogodišnjeg dječaka koji se vraćao iz škole. Kako je za portal Avaz kazala majka dječaka Nurudina Belkisa El Hariri, dječak je bio u šoku.

- Oko 12:15 moj sin se pješke vraćao iz škole kao i obično. Pokraj njega se zaustavio sivi auto. Nepoznata osoba je otvorila prozor i pozvala ga "Dečko, uđi da te odvučem gore" rekao je "Ne hvala. Neću". Muškarac ga je opet pozvao, sin se uspaničio jer se radi o nepoznatoj osobi. Muškarac je krenuo izlaziti iz automobila, a sin je počeo trčati prema Jal džamiji, okrećući se da vidi prati li ga ta osoba. Vidio je da mu rukom prijeti - kaže zabrinuta majka.

Dodala je da je sin došao kući i kazao: "Mama, htio me je oteti". Tada se onesvijestio. Poslije nije mogao govoriti, mucao je od šoka. Majka je, kako tvrdi, pozvala policiju.

- Rekli su da će poslati patrolu, ali ne mogu ništa, jer se ništa nije dogodilo. Je li se nešto moralo dogoditi pa su onda reagirali? Što ako je dijete oteto? Što kad se dogodi? Rekli su mi “Nije bilo ništa s djetetom” – tvrdi El Hariri za Avaz.

Istaknula je da se taj nemili događaj dogodio u samom centru i da u tom trenutku nitko od odraslih nije bio u blizini. Kaže da u tom mjestu ima dosta napuštenih kuća i da nema puno stanovnika.

- Tražio sam od policije da mi pokažu fotografije, jer sam čula da je prije tri tjedna iz zatvora pušten čovjek koji živi ispod Ilinčice prema Kuli. Bio je optužen za pedofiliju - tvrdi ona.

Međutim, fotografije nije dobila.

- Dijete ne želi u školu, neće na trening jer je doživjelo šok - tvrdi El Hariri.

Prema opisu kojeg je dao dječak, muškarac ima crnu kosu, brkove i srednjih je godina. Kako kaže, policija je prije dva mjeseca potvrdila da se na istoj relaciji pojavio plavi kombi koji je zaustavljao djecu.

Dodala je kako postoji mogućnost da ga je muškarac pratio, jer se svaki dan dječak vraćao kući u isto vrijeme.

Redakcija Avaza kontaktirala glasnogovornicu MUP-a Tuzlanskog kantona Amru Kapidžić, koja je kazala da još nije upoznata s pokušajem otmice.

Iz Operativnog centra MUP-a TK redakciji Avaza je rečeno da je jedan događaj evidentiran, ali da ne liči na otmicu.

- Moguće je da je gospođa prijavila policiji, morate kontaktirati Centar – kazali su redakciji Avaza iz Operativnog centra MUP-a TK.

Iz Policijske postaje Centar kazali su da nemaju informacija te su novinare Avaza proslijedili na drugi kontakt broj.

Dnevnik.ba

26. studeni 2023 22:34