StoryEditor
hrvatska

Popularni fitnes trener pritvoren zbog silovanja i zatočenja partnerice

Piše fena  /  15.02.2023., 17:08h

Istražna sutkinja velikogoričkog Županijskog suda odredila je jednomjesečni istražni zatvor fitness treneru Marku Lončaru (35) osumnjičenom da je 2020. zatočio i silovao svoju partnericu, kao i da ju je prošlog tjedna pretukao i nanio joj više ozljeda.

Ne navodeći identitet osumnjičenog, velikogoričko Županijsko državno odvjetništvo je objavilo kako mu je pritvor određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, kao i da će ponoviti teško kazneno djelo protiv spolne slobode na štetu svoje izvanbračne partnerice.

Osumnjičen je, naime, da je u lipnju 2020. to nasilno kazneno djelo protiv iste žene počinio prvi put, unazad četiri godine još jednom, a više ozljeda nanio joj je prošlog tjedna.

Prema pisanju medija, tada je u zagrebačkom Sopotu na neboderu partnericu držao za kosu i prijetio joj da će ju baciti s 15. kata, prije čega ju je navodno zatočio u sobi i danima ju držao bez hrane i vode.

Lončar jučer prijavljen zbog neovlaštene proizvodnje i prometa tvari zabranjenih u sportu te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Neslužbeno se doznaje kako je riječ o više tisuća tableta zabranjenih supstanci koje je osumnjičeni navodno davao na korištenje drugima, među kojima su i neke osobe kojima je bio osobni trener.

Lončarev odvjetnik Antonio Volarević medijima je potvrdio kako je njegov klijent pritvoren te da je primio rješenja o provođenju istrage i određivanju pritvora na koja će se žaliti, kao i da je iznio aktivnu obranu.

Inače, Lončara su mediji bilježili kao jedno od zaštitnih lica rubrike "Minute za Vas" koji propagira svakodnevnu tjelesnu aktivnost, a koja se emitira u sklopu popularne televizijske emisije "Dobro jutro Hrvatska". Pojavljivao se i na naslovnicama fitnes časopisa, prenosi Hina.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 07:51