StoryEditor
crne lokve

Policijska akcija kod Širokog Brijega: Pronađena vrećica s marihuanom, uhićen muškarac

Piše desk  /  10.08.2022., 13:49h

Policija je u Crnim Lokvama kod Širokoga Brijega uhitila muškarca u čijoj kući su pronašli, između ostaloga, PVC vrećicu s neutvrđenom koliličnom marihuane.

Uprave policije MUP-a ŽZH na web stranici je objavila priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

Postupajući u cilju suzbijanja zlouporaba opojnih droga policijski službenici PU Široki Brijeg, u suradnji s policijskim službenicima Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH te uz ispomoć Specijalne policije MUP-a HNŽ-a sa službenim psom za detekciju droga MUP-a HNŽ-a, rasvijetlili su kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 238. KZ-a FBiH.

Naime, temeljem operativnih saznanja PU Široki Brijeg, uz suglasnost županijskog tužitelja, zatražila je od Općinskog suda u Širokom Brijegu Naredbu o pretrazi obiteljske kuće, drugih objekata i vozila koje koristi D.B. (32), s prebivalištem u mjestu Crne Lokve.

Temeljem naredbe o pretrazi izdane od strane Općinskog suda u Širokom Brijegu policijski službenici PU Široki Brijeg, Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH i Specijalne policije, uz angažman službenog psa za detekciju droga MUP-a HNŽ-a, u utorak su u mjestu Crne Lokve izvršili pretragu obiteljske kuće, pratećih objekata i vozila koje koristi D.B. (32).

Tom prilikom policijski službenici pronašli su, te na izdanu Potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzeli, PVC vrećicu s neutvrđenom količinom suhe biljne tvari koja izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu marihuanu, vagu za precizno mjerenje, mrvilicu i druge predmete koje se dovodi u vezu s izvršenjem kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 238. KZ-a F BiH.

D.B. (32) lišen je slobode te je u službenim prostorijama PU Široki brijeg nad njim zavedena kriminalistička obrada.

Po kompletiranju predmeta PU Široki Brijeg podnijeti će Županijskom tužiteljstvu odgovarajuće izviješće protiv D.B. (32), objavljeno je na web stranici MUP-a ŽZH.

Dnevnik.ba

26. siječanj 2023 06:22