StoryEditor
rasist iz zagreba

Policija utvrdila identitet i traga za autorom rasističkog videa

Piše hina  /  13.03.2023., 12:49h

Zagrebačka policija u ponedjeljak je izvijestila da je utvrdila identitet, ali da još uvijek traga za muškarcem koji je u snimci objavljenoj na društvenim mrežama rasistički vrijeđao dostavljača iz Indije.

"Uvidom u javno objavljene snimke, navedeni događaj bi se mogao kvalificirati kao kazneno djelo javno poticanje na nasilje i mržnju", kažu u zagrebačkoj policiji. Za to nedjelo zakon predviđa zatvorsku kaznu do tri godine.

U policiji navode da su odmah po saznanju o objavljenim snimkama, na kojima je vidljivo vrijeđanje stranih državljana, započeli kriminalističko istraživanje s ciljem prikupljanja svih relevantnih činjenica i otkrivanja osobe sa snimke.

Operativnim radom vrlo brzo je utvrđen identitet muškaraca koji se dovodi u vezu s ovim događajem te su u tijeku mjere intenzivnog traganja za njim, a s područja je Policijske uprave zagrebačke.

Pozivamo građane koji imaju saznanja gdje se muškarac sa snimke nalazi da se jave na 192 ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Snimka muškarca koji u Zagrebu vrijeđa dostavljača porijeklom iz Indije, objavljena u nedjelju, izazvala je brojne negativne reakcije. Autor snimke dostavljača na snimci pita otkuda je, a kada mu je odgovorio, uzvratio mu je: "Odlazi kući, ovo nije tvoja zemlja. Je*** niger, vraćaj se u Indiju".

Dnevnik.ba

23. ožujak 2023 14:49