StoryEditor
budva

Policija upala u "štek stan" ubojice, prije mafijaške likvidacije nosio žensku odjeću i periku

Piše desk  /  24.07.2022., 14:08h

Prijevozno sredstvo koje su nabavili ubojici pronađeno je u ‘štek stanu‘ iz kojeg je egzekutor nadgledao Podgoričanina.

Policija i tužiteljstvo rasvijetlili su ubojstvo visokopozicioniranog člana škaljarskog klana Milića Minje Šakovića i tragaju za ubojicama čiji identitet im je poznat, rečeno je za crnogorski portal Vijesti. Tu informaciju potvrdilo je više izvora uključenih u istragu mafijaške likvidacije u Budvi.

Navodno, te osobe obuhvaćene su dopunom kaznene prijave koju je viša državna tužiteljica Ana Radović nakon ubojstva podnijela protiv nepoznatog počinitelja.

Prema istim izvorima, policijski inspektori i forenzičari su, po nalogu Višeg državnog tužiteljstva, danonoćno radili na rasvjetljavanju ubojstva izvršenog 17. lipnja oko 23:30 sati ispod zidina budvanskog Starog grada.

Izvor iz sigurnosnog sektora rekao je za Vijesti da su utvrdili tko su pomagači ubojice, koji su u jednoj podgoričkoj prodavaonici kupili električni romobil korišten u pripremi zločina. U trag su im ušli nakon što su uvezali snimke s nadzornih kamera postavljenih u glavnom gradu.

Prijevozno sredstvo koje su nabavili ubojici pronađeno je u 'štek stanu' iz kojeg je egzekutor nadgledao Podgoričanina.

U tom stanu, između ostalog, inspektori su pronašli žensku periku, garderobu koju je koristio, više pari kirurških rukavica, ostatke hrane, opuške i osobne stvari... Osim toga, istražitelji su pronašli i zavoj kojim je obmotavao desnu nogu dok se kretao metropolom crnogorskog turizma - jedno od mogućih objašnjenja je da je njime pokrio tetovažu, a time i otežao da ga netko prepozna.

U tom stanu pronašli su i žensku odjeću koju je ubojica oblačio dok je prerušen u ženu nagledao Šakovića, ali i kačket koji je ubojica nosio sat prije likvidacije, dok se, kako se vjeruje, pripremao za ubojstvo. Na svim tim stvarima ostalo je mnoštvo bioloških tragova i otisaka, koji su im olakšali istragu.

Izuzimajući snimke s nadzornih kamera u Budvi, inspektori su došli i do jedne izuzete s objekta udaljenog stotinjak metara od terase kafića Corcovado u kojem je Šaković ubijen.

Na toj snimci vidi se ubojica koji oko 22:30 sati šeta Starim gradom obučen u teksas bermude, bijelu košulju dugih rukava, s plavim kačketom na glavi, crno-bijelim tenisicama i bež ženskom torbicom... Navodno je i tada nadgledao Podgoričanina i promatrao teren.

Torbica koju je nosio sat prije ubojstva bila je preko njegovog ramena i kada je prišao stolu za kojim je s prijateljima sjedio jedan od šefova škaljarskog kriminalnog klana i u njega ispalio šest hitaca.

Izvor iz istrage kazao je da je egzekutor nakon ubojstva dva puta pucao uvis, što je napravilo pometnju koja mu je pomogla da pobjegne. Tijekom bijega ispala mu je torbica u kojoj su policajci pronašli i pištolj.

Taj sugovornik ranije je opisao ubojicu kao golobradog muškarca starog oko 35 godina i visokog oko 170 centimetara, koji je na sebi imao bijelu košulju dugih rukava, bijeli kačket, blijede farmerke i crne patike, navodi portal Vijesti.

Uprava policije ni Više državno tužiteljstvo nisu se javno oglašavali povodom rasvjetljavanja ubojstva Šakovića. Da istraga ide u dobrom smjeru početkom srpnja priopćio je ministar unutarnjih poslova Crne Gore Filip Adžić, koji je tada i najavio da će nadležni 'vrlo brzo imati konkretne rezultate'.

Vijesti su početkom srpnja objavile da je navodni šef podgoričkog ogranka škaljarskog klana ubijen samo nekoliko sati nakon što je u Budvu stigao iz Podgorice. Istražitelji su tijekom istrage dobili precizne informacije s kim se Šaković sreo nakon što je stigao u Budvu, šta je radio i gdje je boravio.

Navodno, u Budvu je stigao oko 15 sati i odmah se u restoranu The Old Fisherman’s Pub sreo s svojim mlađim bratom Novakom, a potom je otišao u restoran Hemingway, gdje je sjedio s prijateljem E. R.

Inspektori su utvrdili da je Šaković nešto kasnije s bratom otišao na bazen hotela Avala, gdje im se oko 18 sati pridružio Đ. I. Mlađi Šaković tada je otišao kući, a pokojni Milić Šaković i Đ. I. ostali su na bazenu neko vrijeme, nakon čega je i Podgoričanin otišao u stan u kojem je boravio.

Inspektori sumnjaju da je egzekutoru javljeno da je Šaković oko 22 sata izašao iz stana, zbog čega su i provjeravali vidi li se na snimcima nadzornih kamera s tog objekta je li ga netko nadzirao u noći 17. lipnja.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 19:49