StoryEditor
"postoji mnogo nelogičnosti"

Policija istražuje je li policajac iz Nevesinja sam osmislio svoju otmicu

Piše desk  /  31.05.2022., 11:41h

Trebinjska policija i tužiteljstvo pokrenuli su detaljnu istragu o okolnostima nestanka policijskog službenika Miloša Grahovca iz Nevesinja, koji je poslije petodnevne potrage, pronađen vezan kanapom u mjestu Divin.

Kako piše UNA, slučaj još nije dobio pravnu kvalifikaciju i istražuje se je li Grahovac eventualno bio žrtva otmice, kao i je li cijeli slučaj insceniran, odnosno je li policajac iz njemu znanih razloga fingirao svoju otmicu.

“U tijeku je detaljna istraga, ali u ovom trenutku nikakve detalje ne možemo iznositi u javnost”, rekla je glasnogovornica PU Trebinje Jelena Biberdžić.

Grahovac je nestao 25. svibnja kada je automobilom Golf otišao od kuće u nepoznatom pravcu. Vozilo je isti dan pronađeno u mjestu Plani. O policajcu se ništa nije znalo sve do nedjelje navečer kada ga je, pored mjesta u mjestu Divin, uočio jedan vozač koji je o tome obavijestio policiju.

U trenutku pronalaska Grahovac je bio iscrpljen, zbog čega je vozilom Hitne pomoći prebačen u Opću bolnicu u Nevesinju. Liječnici su konstatirali da nema modrica i vidljivih ozljeda pa je jučer ujutro upućen u Sveučilišnu kliničku bolnicu u Mostaru.

Kako saznaje UNA, u trenutku pronalaska Grahovcu su noge bile vezane, a navodno i jedna ruka. Međutim, čvorovi su bili “labavi” i sve ukazuje na to da se mogao kretati, pa čak i sam sebe odvezati. Također, tijekom ranije potrage nije uočen na toj lokaciji, pa se provjerava i je li eventualno izbačen pored ceste neposredno prije nego što je pronađen.

“Tu postoji mnogo nelogičnosti i sumnjivih detalja. Kada je pronađeno njegovo vozilo bilo je tragova koji ukazuju na otmicu. Međutim, vozilo se nalazilo u prvoj brzini, s podignutom ručnom kočnicom, što je uobičajeni način parkiranja. Operativni podaci ukazuju i da je Grahovac imao određenih novčanih dugova. Ništa se ne prepušta slučaju i sve se detaljno ispituje”, kaže izvor blizak istrazi, navodeći da Grahovac tek treba biti saslušan.

Zanimljivo je i da Miloš Grahovac trenutno nije aktivan u službi jer se nalazi pod suspenzijom. Razlog tome je činjenica da se nalazi pod istragom Tužiteljstva BiH zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenje novca.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 17:23