StoryEditor
kraj karijere?

Policajac, inače unuk poznate političarke, mrtav-pijan izazvao prometnu nesreću

Piše desk  /  01.12.2021., 08:24h
Policajac Igor Jovičić (22) iz Srpca, koji je pijan izazvao prometnu nesreću u tom gradu i zadobio teške ozljede, zbog bahatog ponašanja mogao bi ostati bez posla, saznaje Srpskainfo.

Neslužbeno, Jovičić je unuk ministrice financija Republike Srpske Zore Vidović.

U Policijskoj upravi Gradiška su za Srpskainfo potvrdili da se nesreća dogodila na magistralnoj cesti Nova Topola – Srbac, u mjestu Inađol.

Zbog ove nesreće Jovičić bi mogao ostati bez posla jer se očekuje da se protiv njega pokrene disciplinski postupak.

Sugovornici portala Srpskainfo ističu da je uzrok nesreće to što je vozio mrtav pijan, kao i neprilagođena brzina.

Nakon nesreće je s teškim ozljedama prevezen u Opću bolnicu Gradiška, gdje je zadržan na liječenju.

Izvor Srpskainfo pojasnio je da Jovičić radi kao policajac u Srpcu, ali da u vrijeme nesreće nije bio na dužnosti.

– Nesreća se dogodila u noći između subote i nedjelje u blizini Srpca. On je u trenutku nesreće bio sam u vozilu i zaradio je tešku ozljedu ključne kosti – ističe sugovornik..

Prema njegovim riječima, Jovičić je u trenutku nesreće bio pod utjecajem velike količine alkohola.

– On je poslije nesreće testiran i utvrđeno je da je u organizmu imao čak 2,5 promila u krvi – rekao je izvor.

Kaže da je, prema pričama mještana, ali i tragovima na mjestu nesreće, očigledno da je vozio puno brže od ograničenja.

– Priča se da je vozio više od 100 kilometara na sat na mjestu gdje se dogodila nesreća. izgubio je kontrolu i sletio. Jedni pričaju da se više puta prevrnuo vozilom, a drugi kažu da je udario u kamenu ogradu. Vozilo je skoro u potpunosti uništeno – pojašnjava sugovornik Srpskainfo.

Kako kažu mještani sela Inađol, Jovičiću je život spasilo samo to što je imao dobro vozilo.

– Ja ne poznajem tog mladića, ali sam čuo da često vozi brzo. To što je netko policajac ili nečiji rođak ne daje mu pravo da može divljati automobilom. Sreća pa je bilo kasno i nije bilo drugih vozila na tom dijelu ceste. Ako je bio pijan koliko kažu, moguće i da je zaspao za volanom – ističe jedan od mještana.

U Policijskoj upravi Gradiška rekli su za Srpskainfo da se dogodila prometna nesreća u kojoj je sudjelovao I. J. koji je policijski službenik Policijske stanice Srbac, a koji tu večer nije bio na dužnosti.

– Uviđaj na licu mjesta obavili su policijski službenici Policijske stanice Srbac, a koji su utvrdili da je došlo slijetanja automobila s kolovoza. Vozač I. J. je zadobio tjelesne ozljede i prevezen je u Opću bolnicu Gradiška – pojasnili su u policiji.

Dodali su da je obavljeno i alkotestiranja vozača, a kod njega je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.

U Općoj bolnici Gradiška potvrdili su  da je Igor Jovičić smješten kod njih.

– Nakon nesreće u našu ustanovu je dovezen spomenuti pacijent. Ima ozljedu ključne kosti, kao i istegnutost vrata. Urađeni su mu i brojni drugi pregledi i utvrđeno je da nema opasnijih ozljeda. Urađen mu je i CT glave i druge kontrole, koje su potvrdile da nema unutarnjih krvarenja – rekli su u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

U Policijskoj upravi Gradiška rekli su da će nakon kompletiranje predmeta protiv I. J. biti podnesen zahtjev nadležnom sudu za pokretanje prekršajnog postupka. – Također, protiv policijskog službenoga I. J. će biti proveden i unutarnji postupak u cilju utvrđivanja disciplinske odgovornosti – poručili su iz PU Gradiška. AKO je utvrđeno da je bio mrtav pijan i da je vozio iznad ograničenja, mogao bi okončati svoju policijsku karijeru.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 17:03