StoryEditor
tortura kod zagreba

Policajac i uzgajivač pasa zatočili i mučili čovjeka pa mu ‘naručili’ posljednje pomazanje; svećenik: Odradio sam to profesionalno

Piše desk  /  16.06.2022., 14:55h

Policajac i uzgajivač pasa optuženi su zbog protupravnog oduzimanja slobode

Puna tri sata 49-godišnji uzgajivač pasa prolazio je kroz monstruoznu torturu koju su mu priredili policajac M.S. (47) i drugi uzgajivač pasa M.K. (57) u obiteljskoj kući službenika ‘sigurnosti i povjerenja’ s područja Općine Križ nedaleko od Zagreba. Napadnuti muškarac tamo se kobnog 12. ožujka uputio kako bi prodao svoja tri štenca, no nakon kraće prepirke s ‘konkurentom’ uslijedilo je bezumno nasilje, a u jednom trenutku u kući strave pojavio se i svećenik S.L. koji mu je trebao pružiti posljednju pomast.

Protiv sumanutog dvojca ovih je dana velikogoričko je tužiteljstvo podiglo optužnicu i to zbog protupravnog oduzimanja slobode i krađe od 25 tisuća kuna. A pritom su procurili i mučni detalji istrage.

Jutarnji piše kako su nesretnog uzgajivača tukli pendrekom i polijevali s raznim tekućinama, od ulja do rakije.

“M.S. me polio po glavi i odjeći nepoznatom gustom tekućinom. Rekao je da to potiče gorenje. Zapalio je cigaretu i držao upaljač blizu mene. Zatim mi je u šalici donio sirovo jaje, udario me dlanom po glavi i obrazu i natjerao da jaje popijem. Donio je onda i neke tablete koje sam morao popiti, kao i rakiju. Rekao sam mu da sam astmatičar i plućni bolesnik pa me M.S. nastavio udarati rukom po potiljku i zapovjedio da kleknem pred M.K. Počeo sam plakati pa mi se zaprijetilo prskanjem peper sprejom. Pao sam na pod i počeo nekontrolirano kašljati”, otkrio je napadnuti muškarac nakon što se oporavio u bolnici u zagrebačkoj Dubravi.

Osim toga, ukrali su mu tri štenca pasmine šarplaninac, dva mobitela, novčanik s dokumentima i 360 kuna, kao i kavez za pse i hranu, ali i Ray Ban naočale s etuijem i Garmin navigaciju ukupne vrijednosti oko 25.000 kuna. Povod svađi, piše spomenuti list, bio je što je napadnuti uzgajivač prijavio drugog Hrvatskom kinološkom savezu zbog nepravilnosti u uzgoju pasa.

No u jednom je trenutku, kako stvari stoje, nekome “proradila savjest” pa je u kuću pozvan lokalni svećenik. Terorizirani muškarac mu se nije obratio za pomoć jer je, otkriva, mislio da je ‘u talu s policajcem s kojim je šaputao u susjednoj sobi’. Načuo je iz te prostorije kako M.S. govorio božjem čovjeku da je u kuću došao pijan.

“Kad ga je svećenik pitao što mi je i je li zvao Hitnu, M.S. mu je kazao da sam mu došao pijan, da sam vidio Isusa na križu i da me obuzeo vrag pa sam se luđački počeo tresti pavši na pod. Bila je to laž jer sam bio trijezan kad su me alkotestirali. Oni su mene htjeli ubiti i mislili su da ću umrijeti sam. Vjerovao sam M.S. koji mi je došao s kćerkicom gledati štence. Sreća pa je moja nadzorna kamera sve snimila. Štenci su mi vraćeni, ali ne i sve drugo što mi je ukradeno”, ispričao je za Jutarnji uzgajivač.

U cijeloj priči posebno je zanimljiv iskaz svećenika kojemu ništa nije bilo čudno kada je stigao u dom svog poznanika. Tvrdi da ga je policajac nazvao i rekao mu kako kod njega leži mladić koji je u smrtnoj opasnosti te da mu je potrebno bolesničko pomazanje.

“Odmah sam radi toga otišao do njega i na vratima kuće na izlasku sreo jednog čovjeka, a po ulasku u kuću, na podu u zgrčenom stanju zatekao sam mlađu mušku osobu. Iz džepa sam izvadio ulje i dao odrješenje i sakrament bolesničkog pomazanja. Mladić se tresao i bio je jako znojan, a M.S. je bio vrlo nervozan i telefonom je zvao Hitnu koja je vrlo brzo došla”, otkrio je velečasni i  dodao da je “sve odradio profesionalno i čekao Hitnu pomoć da dođe te da mu mladić dok je ležao na podu ništa nije govorio”.

Napadnuti muškarac nekoliko mjeseci pije lijekove, a na sam spomen događaja počinje se tresti. Tijekom ispitivanja policajac je šutio kao zaliven dok je drugoosumnjičeni M.K. ispričao da žrtvu T.B. poznaje pet-šest godina, a policajca oko tri. Iako su već nekoliko godina “na ratnoj nozi” tvrdi da ga tog dana nije udario, kao ni da nije znao da će uopće biti u policajčevoj kući.

Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici za dvojac je tražio produljenje istražnog zatvora.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 10:26