StoryEditor
Tragični slučaj

Pogledajte što piše u otpusnom pismu Džene Gadžun

Piše desk  /  01.12.2021., 12:21h
U slučaju Džene Gadžun, djevojčice iz Kaknja koja je uslijed rutinske oftalmološke operacije očnog kapka u privatnoj stomatološkoj ordinaciji uz iznajmljenog anesteziologa, završila kobno, otkriveni su novi detalji

U otpusnom pismu, koje objavljuje N1 uz dopuštenje opunomoćenika roditelja dvogodišnje djevojčice Amile i Murisa Gadžun, navedeno je detaljno što se zbivalo.

Prilikom prijema 8. studenog "liječnica Hitne medicinske pomoći navodi da su pozvani u privatnu polikliniku radi aresta tijekom operacije očnog kapka."

image

Dio otpusnog pisma

N1 -

Također, prilikom prijema, navodi se u otpusnom pismu: "Djevojčica je bila u pratnji liječnika HMP, liječnika anesteziologa i oftalmologa koji su vodili operativni zahvat u privatnoj zdravstvenoj ustanovi, komatozna…"

Dan kasnije, nakon potvrde da je PCR negativna, prebačena je u jedinicu intenzivnog liječenja, te je precizirano da je djevojčica hospitalizirana "Nakon srčanog aresta i provedene reanimacije tijekom operacije….Rađen CT mozga, koji je pokazao znake edema mozga i znakove svježe ishemije.."

"Edem mozga i znaci svježe ishemije" , potvrđeno je za N1, mogli su biti uzrokovani zastojem srca (srčanim arestom) i reanimacijom.

image

Dio otpusnog pisma

N1 -

Slijedili su kritični dani male Džene.

Prilikom procjene "kliničkog statusa i moždane aktivnosti" specijalist je ustanovio "moždanu komu", navodi se u otpusnom pismu.

Priključena je na uređaj za mehaničku ventilaciju, a potom i na respirator, kako bi malena pluća mogla raditi do kraja. Prethodno su na RTG pluća i srca utvrđeni "znaci plućnog edema".

"Čekamo obdukcijski nalaz koji bi trebao dati odgovor na pitanje uzroka smrti. Slijedom toga otvorit će se mogućnosti utvrđivanja propusta u ovom slučaju, dakle tko je kriv ?", rekao je Almin Dautbegović, odvjetnik roditelja dvogodišnje Džene, obitelji Gadžun, kao oštećene strane.

image

Dio otpusnog pisma

N1 -

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 15:10