StoryEditor
bugarska

Poginula osmeročlana obitelj

Piše desk  /  23.11.2021., 13:11h
Među stradalim putnicima u izgorjelom autobusu bila je i osmeročlana obitelj s dva blizanca od četiri godine, kao i poznata obitelj iz Skoplja koja godinama u tom gradu ima ćevabdžinicu.

U turističkoj agenciji Besa informaciju su potvrdili za RTS.

Prema njihovim informacijama, stradala su i oba vozača i vodič putovanja.

Svjedoci otkrivaju nove detalje stravične nesreće u kojoj je stradalo najmanje 46 osoba, pa tako bugarski portal 24 sata prenosi da je nesretna žena poginula ispred srednjih vrata autobusa dok je pokušavala iz njega izvući svojih dvoje djece, vjerojatno blizance, piše Blic.

Kao moguće uzroke nesreće autobusa direktor bugarske policije Borislav Sarafov naveo je "grešku vozača ili za sada neutvrđenu tehničku neispravnost" vozila.

Bugarskih ministar unutarnjih poslova Bojko Raškov je rekao da je zaštitna ograda autoceste probijena i da je požar u autobusu možda izbio kao posljedica varničenja u kontaktu vozila s ogradom, prenijeli su lokalni mediji.

Autobus je sinoć oko devet sati prešao granicu na prijelazu Kapetan Andrejevo.

Bugarski mediji javljaju da se nesreća dogodila noćas oko tri sata na autocesti Sofija - Blagojevgrad, kod mjesta Bosnek, na 31. kilometru od Sofije.

Najmanje 46 osoba, većinom turista iz Sjeverne Makedonije, poginulo je u nesreći. Među žrtvama su i djeca.

Sedmero preživjelih je prevezeno u bolnicu zbog opekotina. Ozlijeđen je i državljanin Srbije iz Preševa, a što je potvrdio premijer Sjeverne Makedonije, nakon prvobitne izjave da je poginuo i jedan državljanin Srbije.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 07:34