StoryEditor
čedomir jovanović

Podignuta optužnica protiv Komšićevog savjetnika: Reketom pretukao čovjeka

Piše desk  /  24.01.2022., 16:30h
Treće osnovno javno tužiteljstvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Čedomira Jovanovića zbog incidenta koji se dogodio 18. srpnja 2020. godine kada je lider LDP reketom pretukao Žarka Ivkovića ispred klinike Fiziocentar na Novom Beogradu, potvrđeno je iz Trećeg osnovnog javnog tužiteljstva u Beogradu.

Tužitelj je u formulaciji optužnog prijedloga naveo da postoji osnovana sumnja da je Jovanović izvršio kazneno djelo laka tjelesna povreda iz člana 122. Kaznenog zakona.

U optužnici protiv lidera LDP ističe se da je Jovanović u uračunljivom stanju, svjestan djela koje čini, teniskim reketom nanio povrede Ivkoviću u predjelu glave i ruku.

Uvjetna kazna

“Da bi potom, pošto je oštećeni Žarko Ivković počeo se udaljavati od njega, krenuo za njim i u trenutku kada mu se približio nastavio da mu zadaje udarce teniskim reketom u predjelu leđa i ruku, uslijed kojih je oštećeni zadobio lake tjelesne povrede u vidu višestrukog nagnječenja poglavine, oguljotine promjera 15 centimetara u slabinskom predjelu s lijeve strane, nagnječenja u slabinskoj regiji, razderno nagnječenu ranu promjera oko 1 centimetar u predjelu lijevog lakta i nagnječenje lijevog ručnog zgloba“, precizira se u optužnici.

Tužiteljstvo je zatražilo da se Jovanović proglasi krivim i odredi mu se uvjetna kazna i to tako što će sud utvrditi kaznu zatvora u trajanju od 6 mjeseci koja se sprovesti pod uvjetom da Jovanović ne napravi novo kazneno djelu u naredne dvije godine.

Podsjećamo, ranije je u izjavi za portal Nova.rs, pravni zastupnik „Fizio centra“, Dejan Dubajić rekao je da ga je klijent pozvao u 16.52 sati, te mu rekao da je u tijeku tuča, i da ga teniskim reketom tuče političar Čedomir Jovanović.

Prema riječima ljudi koji su se zatekli na mjestu incidenta, oni su pokušali da vlasnika klinike obrane od Jovanovića, ali je on užurbano otišao.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 02:21