StoryEditor
srbija

Pjevač izbo goste kavane, u pokušaju bijega napao policajca

Piše desk  /  15.05.2022., 17:43h
Ispred kavane "Regent" u Kragujevcu još su vidljivi tragovi krvavog obračuna u kome je noćas, pola sata iza ponoći, pjevač Miloš Stevanović (39) nožem izbo dva muškarca.

U vezi s ovim slučajem pojavile su se oprečne informacije da je došlo do sukoba unutar benda, te da je pjevač Miloš Stevanović nožem izbo glazbenike s kojima nastupa, međutim, portalu Nova.rs. je u Višem javnom tužitelkjstvu potvrđeno da su ipak napadnuti gosti.

Prema informacijama iz tužiteljstva točan motiv za ovaj krvavi napad bit će poznat poslije istrage, ali se sa sigurnošću zna da su napadnuti muškarci bili gosti kavane.

U tužiteljstvu je rečeno da je pjevač iz automobila donio nož i nanio teške tjelesne povrede muškarcima starosti 22 i 39 godina. Za sada se ne zna je li sukob između muškaraca postojao odranije i da li su se uopće poznavali.

Vlasnik kavane u kojoj se dogodio ovaj napad nije želio da govori za medije o krvavom obračunu. U kavani sinoć nije bilo nikakvog organiziranog slavlja, već je radila uobičajenim ritmom za vikend, a navodno su gosti, koji su sjedili u bašti kavane, provocirali pjevača.

Prema saznanjima portala Nova.rs, gosti su bili u vidno alkoholiziranom stanju. Napad se dogodio ispred kavane kada je pjevač navodno pošao da ostavi mikrofon i opremu u svoj automobil i tom prilikom uzeo nož.

U policijskom priopćenju se navodi da je pjevač Miloš Stevanović uhićen i da mu je određeno zadržavanje do 48 sati, poslije čega će biti priveden Višem javnom tužiteljstvu. Policija je privela pjevača i sprovela ga na pregled u Klinički centar, a tom prilikom je on pokušao pobjeći i napao jednog policijskog službenika koji ga je spriječio u toj namjeri.

Policija je priopćila da se uhićeni pjevač sumnjiči za kazneno djelo teško ubojstvo u pokušaju nad dvojicom muškaraca, kao i da će protiv njega biti podnijeta kaznena prijava za napad na službenu osobu u vršenju službene dužnosti.

Kragujevačka hitna pomoć sinoć je na mjestu događaja zbrinula povrijeđene muškarce, a prema saznanjima Nove.rs, oni su imali teške povrede i ubodne rane i posjekotine u predjelu grudi, stomaka, ruku i nogu.

Teže povrede stomaka zadobio je mlađi muškarac, rođen 2000. godine.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 08:23