StoryEditor
srbija

Pakistanci oteli Indijca u Beogradu, pa tražili 7.000 eura da ga puste

Piše desk  /  16.06.2022., 19:45h

Više javno tužiteljstvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv državljanina Pakistana A.B. (40) i državljanina Indije M.S. (31) jer su u prosincu prošle godine u Beogradu obmanom oteli državljanina Indije K.S. po njegovom slijetanju na aerodrom "Nikola Tesla", držali ga tri dana i od njegove obitelji zahtijevali otkup od 7.000 eura.

Optužnicom se A.B. i S.M. terete se za kazneno djelo otmica. Sumnja se da su S.M. i još jedno NN osoba 20. prosinca 2021. godine u zračnu luku „Nikola Tesla“ u Beogradu, po slijetanju sačekali K.S. i ponudili mu prijevoz do hotela na Dorćolu gdje je on imao rezerviran smještaj, prenosi Nova.rs.

Obmanom su ga odveli u drugi smještaj u centru grada gdje su mu rekli da mora sačekati tu do sutra, da se oslobodi soba u hotelu.

Sutradan su u smještaj došla oba optužena i zahtijevali od oštećenog da pozove svoje roditelje u Indiji i da im traži da za njegov otkup plate 7.000 eura, pod prijetnjom da ako ih ne pozove, da će ga ubiti i zakopati u šumi.

Uplašivši se, K.S. je zvao roditelje i susjede, ali traženi iznos nije uplaćen jer njegovi roditelji nisu imali traženi iznos, pa su optuženi intenzivirali prijetnje i dali mu rok do sutradan da nabavi novac.

Oštećeni je sljedećim prilikom tada su mu dali telefon poslao gps lokaciju svojim rođacima, nakon čega ga je policija ubrzo locirala i uhitila osumnjičene.

A.B. i S.M. se nalaze u pritvoru u Beogradu od uhićenja 23. prosinca 2022. godine.

Tužiteljstvo je predložilo sudu da ih osudi po zakonu kao i da im izrekne mjeru protjerivanja stranaca iz zemlje.

Dnevnik.ba

09. prosinac 2023 07:13