StoryEditor
od droge do oružja

Ovo je pronađeno u stanu osumnjičenog za likvidaciju u Sarajevu

Piše desk  /  23.12.2021., 22:20h
Tijekom istrage u slučaju ubojstva koje se dogodilo na Pofalićima, 12. prosinca, sarajevska policija je pretresom stana pronašla veću količinu narkotičkih sredstava, naoružanja, policijskih uniformi i mobilnih telefona.

Stan je koristio Amel Jašarević, jedan od osumnjičenih za ubojstvo Mehmeda Ramića, a koji je uhićen istu noć i kojem je određen pritvor, prenosi Faktor.ba.

- Poduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentiranju kaznenog djela, ubojstva, na štetu M.R. iz Sarajeva koje je izvršeno dana 12. prosinca 2021. na Pofalićima, općina Novo Sarajevo, na osnovu pismene Naredbe Kantonalnog suda u Sarajevu, pod direktnim nadzorom postupajuće tužiteljice Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo, 23. prosinca 2021.godine, policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo izvršili su pretres stana u ulici Malta, općina Novo Sarajevo kojeg je koristio osumnjičeni A.J. iz Sarajeva – navode iz Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo, te dodaju:

- Tom prilikom pronađeni su i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: 10,39 kilograma materije bijele boje koja svojim izgledom asocira na opojnu drogi spid, - 4,8 kilograma suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, 2 precizne vage za mjerenje, jedna mašina za vakuumiranje, 6 automatskih puški, jedan pištolj, 2 prigušivača, 11 ručnih bombi, jedna rasprskavajuća mina, 13 električnih detonatorskih kapsli, 2 trotilska metka, 4 ručna bacača raketa (zolje), oko 1 kg plastičnog eksploziva, više okvira za vatreno oružje, oko 600 komada municije različitog kalibra, uređaj za kodiranje ključeva, policijska uniforma, policijski blinkeri i više mobilnih telefona.

Pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo policijski službenici nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju više kaznenih djela za koja je osumnjičena navedena osoba, a koja se nalazi u pritvoru.

Podsjetimo, drugi osumnjičeni za ubojstvo Ramića je Adel Kabaš, zvani Dasta, koji je u bijegu i za kojim je raspisana potjernica, a sumnja se da je nakon likvidacije Ramića pobjegao u Crnu Goru.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 10:01