StoryEditor
poginula majka i dva sina

Otkriven uzrok stravične nesreće u kojoj je poginula obitelj iz Srbije: Za sudar je kriv vozač kamiona iz BiH

Piše Desk  /  23.10.2021., 12:27h
Uzrok teške prometne nesreće kod Okučana je neprilagođena brzina vozača teretnjaka. On je u lijevom zavoju prešao u suprotni trak i sudario se s vozilom Renault srpskih registarskih oznaka.

Uzrok stravične prometne nesreće koja se oko 15.10 dogodila jučer kod Okučana je neprilagođena brzina, prenose 24sata.

Vozač Armin B., 25-godišnji državljanin BiH, upravljao je teretnim vozilom pulskih registracijskih oznaka kada se frontalno sudario s osobnim automobilom tročlane obitelji iz Srbije koja je poginula u sudaru na kraku prvog prometnog čvora Okučani kod mjesta Gornji Bogičevci.

Policijski očevid potrajao je do dugo u noć, a policija je oko 19.30 uhitila vozača.

Vozač kamiona bit će kazneno prijavljen zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnim ishodom, a prijeti mu za to višegodišnji zatvor.

Danas će tijekom dana biti predan pritvorskom nadzorniku nakon čega se očekuje njegovo ispitivanje u prostorijama Općinskog državnog odvjetništva u Slavonskom Brodu. Vjerojatno će se za njega tražiti istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, ali i zato što se radi o stranom državljaninu.

Kako se navodi u kaznenoj prijavi, 25-godišnji vozač upravljao je teretnjakom s prikolicom na kat za prijevoz automobila i kretao se iz smjera juga prema sjeveru. Vožnju nije prilagodio uvjetima na cesti pa je u jednom trenutku u lijevom zavoju prešao u suprotni kolnički trak te se sudario s Renaultom srpskih registarskih oznaka. Renaultom je upravljao 38-godišnji D.P. koji je vozio svoju 57-godišnju majku i tri godine mlađeg brata, neslužbeno doznaje Jutarnji list.

Teretnjak je prvo udario u zaštitnu ogradu na A3, a zatim je stražnjim dijelom udario u prednji dio Renaulta. Dalje se nastavio nekontrolirano kretati pa je udario i u stražnji dio Renaulta. Ta dionica ceste bila je zatvorena sve do 22 sata.

Vozač teretnjaka prošao je alkotest, a još se čekaju nalazi krvi i urina. Utvrđivat će se i je li vozač koristio mobitel.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 01:07