StoryEditor
sad

Otkriven identitet osumnjičenika za pokolj na Božićnom sajmu, prije tri dana je pušten iz zatvora

Piše desk  /  22.11.2021., 17:59h
Najmanje pet osoba poginulo je, a 40 ih je ozlijeđeno u nedjelju kad se automobil zaletio u mnoštvo na Božićnoj paradi u Waukeshi

Prema prvim informacija do kojih je došao ABC, muškarac koji je automobilom ubio petero ljudi na Božićnom sajmu u predgrađu Milwaukeeja nije terorist nego kriminalac koji je pokušao pobjeći od policije zbog nekog drugog kaznenog dijela.

Istražitelji su odmah nakon incidenta 'iskopali' sve što su mogli o osumnjičeniku, ali nisu pronašli nikakvu poveznicu s teroristima i nekim radikalnim skupinama, prenosi Jutarnji list.

Nešto kasnije policija je objavila i identitet osumnjičenik - radi se o 39-godišnjem Darrellu Brooksu, samoprozvanom glazbeniku koji je od ranije poznat policiji. Štoviše, početkom ovog mjeseca završio je u zatvoru zbog nasilnog ponašanja, ugrožavanja sigurnosti i sukobom s policijom. Pušten je iz pritvora prije tri dana nakon što je platio jamčevinu od 10.000 dolara.

Podsjetimo, najmanje pet osoba poginulo je, a 40 ih je ozlijeđeno u nedjelju kad se automobil zaletio u mnoštvo na Božićnoj paradi u Waukeshi u američkoj saveznoj državi Wisconsin,.

- U ovom trenutku, možemo potvrditi da je pet osoba poginulo a više od 40 je ozlijeđeno. Ipak, te bi se brojke mogle promijeniti kad prikupimo dodatne informacije - objavila je policija na Twitteru.

Šef policije Waukeshe Dan Thompson rekao je da je osoba koja se nalazila za upravljačem vozila uhićena. Vlasti su objavile da je hitna služba prevezla 12 djece i 11 odraslih u bolnice, a određeni broj ozlijeđenih u bolnice su prebacili obitelj i prijatelji. Incident se dogodio u Waukeshi, gradiću 32 km zapadno od Milwaukeeja.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 21:25