StoryEditor
sukošan

Osuđen svećenik koji je šakom udario časnu i davio drugu mještanku

Piše desk  /  16.10.2022., 08:14h

Domagoja Kelavu policija zbog ovih djela nije prijavila kazneno nego samo za prekršaj

Svećenik iz Sukošana, 43-godišnji Domagoj Kelava, koji je fizički napao časnu sestru, a uskoro i još jednu ženu, dobio je ukupno 27 dana zatvora, javlja Dubrovački vjesnik. Za napad na časnu sestru izrečeno mu je 10 dana zatvora, a za sumještanku A.S. 17 dana. No, u kaznu mu je uračunato 25 dana koliko je proveo u istražnom zatvoru pa su mu ostala još samo dva.

Krajem travnja ove godine pijani svećenik šakom je udario 70-godišnju časnu sestru Anetu Anđelić i pritom ju je teško ozlijedio. Zbog toga je protiv njega pokrenut postupak i završio je u istražnom zatvoru.

Nekoliko dana nakon što je pušten, fizički je nasrnuo na drugu ženu, svjedokinju napada. Dok se gospođa A. S. 17. svibnja vraćala s posla, svećenik ju je spazio iz auta. Zaustavio se i zatrčao prema njoj, vićući: “zbog tebe sam završio u zatvoru pi**a ti materina”. Kada ju je sustigao, uhvatio ju je s obje ruke za vrat i počeo snažno stiskati. Gospođa se istrgla, a on ju je zatim gurnuo na tlo. Uslijed pada je ozlijedila nožni zglob i stopalo.

Policija ga je međutim za oba slučaja prijavila samo prekršajno pa je stoga dobio i malu kaznu. “Općinsko državno odvjetništvo u Zadru nije zaprimilo prijavu od strane policije, koja bi se odnosila na događaj koji je predmet Vašeg interesa”, kazala je Općinska državna odvjetnica Darija Padovan Buškulić.

Mediji su ranije javljali da je don Domagoj Kelava rodom iz Roškog polja kod Tomislavgrada u BiH. Bio je župnik u Poličniku, a potom i župnik Ugljana i Lukorana. Nakon toga premješten je za župnika Raštana, Gorice i Glavice, odakle je došao u Sukošan.

Prije desetak godina protiv njega su se pobunili roditelji djece kojima je, zbog nedolazaka na svete mise i vjeronauk, zabranio daljnje pohađanje satova vjeronauka, najavivši im ujedno kako neće moći primiti sakrament svete potvrde. Don Kelava ih je, kako su tada javili mediji, jedne subote izbacio iz župne crkve u Gorici te im čak zaprijetio da će pozvati policiju, prenosi telegram.hr.

Dnevnik.ba

14. travanj 2024 20:41