StoryEditor
"dobio je napad"

Oglasila se sestra pobješnjelog putnika: Moj Sulejman nije ratovao, druži se sa Srbima. To nije bio on!

Piše desk  /  30.12.2021., 15:26h
Rođena sestra Sulejmana Imamovića, koji je jučer napravio kaos u avionu koji je sletio na Beogradski aerodrom, tvrdi da njen brat ne mrzi Srbe već da je burno reagirao zbog straha od letenja.

Imamović je napravio incident kad je avion na letu Danska -Tuzla zbog loših vremenskih uvjeta morao sletjeti u Beograd. Počeo je prijetiti i psovati sve srpsko.

- Ono nije bio moj brat! Ja ga takvog ne prepoznajem. Nisam ni mogla gledati ono - počinje svoju emotivnu i potresnu ispovijest za Kurir rođena sestra Sulejmana Imamovića koji je priveden nakon skandala, a koja je zamolila da joj se ime ne objavljuje.

Dodaje da Imamović nije nacionalist i da su vijesti i komentari o tome da je sudjelovao u ratu 90-ih lažne jer je još početkom 1990. godine otišao u Dansku.

- Moj brat nije nacionalist. Druži se sa Srbima u Danskoj. Ja sam bila kod njega u gostima ljetos i da je takav ne bi ga ljudi onoliko poštovali. On se plaši aviona. Jedva ga je obitelj uvjerila da krenu avionom - rekla je sestra.

Naglašava da njihova obitelji ni dok su živjeli u Zavidovićima nije imala problema sa Srbima. Napomenula je da Sulejman s obitelji već 30 godina živi u Danskoj, a da je ona 25 godina u Sjedinjenim Američkim Državama.

- Mi smo rodom iz Zavidovića. U našem naselju bilo je dosta Srba. Nikad nikakav problem nije bio. Srbi su nam pomagali i mi njima. Ono što je brat psovao, to nije bio on. Ono je samo od straha i paranoje. Kad je priopćeno da će avion prinudno sletjeti u Beograd, on je spavao i tada se probudio. Uplašio se. Problijedio je od straha. Nije bio pri sebi. Nikada ne bi opsovao nikoga, a kamoli na nacionalnoj osnovi. Ne bi takvu bruku svojoj djeci napravio - kroz suze i jecaje priča Sulejmanova sestra.

Rekla je i da je Sulejman miran i obiteljski čovjek i da joj je jako žao što se ovo dogodilo. Posebno ističe da je srpska policija bila vrlo pristojna i da su profesionalno obavili posao.

- Rekla mi je nećakinja da je srpska policija bila jako fina prema njima i da su profesionalno obavili posao. Nećakinja je otputovala za Tuzlu, a Sulejmanova supruga je ostala s njim, nije ga željela napustiti. Iznajmila je stan u Beogradu - priča za Kurir rođena sestra Sulejmana Imamovića.

Dnevnik.ba

22. svibanj 2022 14:55