StoryEditor
šokirao manijakalnim pohodom

Oglasila se liječnica ubojice dječaka u Foči: Imao je psihijatrijsku dijagnozu

Piše desk  /  16.11.2021., 14:32h
Borivoje Tešović, koji je ubio devetogodišnjeg dječaka iz Foče, imao je psihijatrijsku dijagnozu i liječen je ambulantno u Domu zdravlja s kontrolnim pregledima kod psihijatra i neuropsihijatra u Sveučilišnoj bolnici Foča.

To je potvrdila Srni njegova pomoćna liječnica Dijana Perišić, ali je navela samo njegove inicijale naglasivši da je posljednji pregled imao u lipnju ove godine.

"Povratna informacija od nadležnog psihijatra meni bilo je propisivanje terapije bez preporuke o nekom vidu stacionarnog liječenja. On je uzimao recepte za tu psihijatrijsku dijagnozu i za još nekoliko dijagnoza pored, ali nemamo uvid je li te lijekove konzumirao", pojasnila je Perišić.

Navela je da su određeni uvid u primjenu terapije imali dok mu je supruga bila živa, a od prošle godine, kada je ona preminula, pacijent je sam živio.

U Centru za socijalni rad su, navodeći samo inicijale, potvrdili da je Tešović bio njihov korisnik, a duži niz godina ostvarivao je pravo na tuđu njegu i pomoć, druga grupa.

Direktorica centra Snežana Golijanin rekla je da to zakonsko pravo ostvaruju skoro sve osobe s nekim poremećajem, na osnovi ocjene njihove funkcionalnosti koju procjenjuje liječnička komisija.

"Ta osoba se u zadnje vrijeme nije javljala u Centar za socijalni rad, nije tražila promjenu prava, jer postoji i prva grupa, niti smo dobivali od drugih institucija neke najave. Nije nam bilo poznato, kao što kažu, da je imao oružje. Posljednjih nekoliko godina to lice uopće nije dolazilo u Centar", ispričala je Golijanin.

Prema izjavama građana Foče, Tešović je mnogima prijetio da će ih ubiti, sa sobom je nosio popis tih ljudi i pokazivao ga.

U Tužiteljstvu su rekli da osumnjičeni za ubojstvo dječaka nikada nije prijavljivan za kaznena djela i da nije prolazio kroz njihovu evidenciju.

Pedesetčetverogodišnji Borivoje Tešović iz sela Zavait prije dva dana ubio je devetogodišnjeg dječaka iz Foče na regionalnoj cesti Zavait-Čelebići, koji je u automobilu s ocem prolazio kroz selo.

U Foči je danas dan žalosti.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 20:41