StoryEditor
bjelovar

Od bivše i njenog novog partnera tražio 70.000 KM i prijetio: "Ubit ćemo vam djecu"

Piše desk  /  09.09.2021., 10:13h
Podivljali 27-godišnjak demolirao je automobil svoje bivše partnerice i njenog novog partnera jer su prvo odbili dati 35 tisuća eura (oko 70 tisuća KM) koje mu ona navodno duguje, a prijetili su im da će im ubiti i djecu i zapaliti kuću

Krajem lipnja ove godine Bjelovarčane je šokirao divljački ispad ispred jednog trgovačkog centra kada je nepoznati muškarac palicom razbijao parkirani automobil dok su pokraj njega stajala još dvojica muškaraca i gledala ga ne pokušavajući ga spriječiti.

Palicom je porazbijao svjetla, prednje i stražnje vjetrobransko staklo te oštetio limariju na više mjesta.

Policija je tom prilikom rekla kako je došlo do narušavanja javnog reda i mira i kako će se više znati nakon očevida.

Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru tereti četvoricu muškaraca za oštećenje tuđe stvari, pokušaj iznude te prijetnju. Riječ je o 53-godišnjaku, 51-godišnjakinji, 27-godišnjaku i 24-godišnjaku koji su najprije 23. siječnja ove godine objavili na društvenim mrežama video snimku u kojoj prijete da će, paru kojem su kasnije razbili auto, zapaliti kuću i ubiti djecu ako im ne daju 35 tisuća eura.

Novac su tražili jer su smatrali da im je žena toliko dužna nakon što je napustila optuženog 27-godišnjaka i otišla živjeti s drugim muškarcem. Par je odbio dati traženi iznos nakon čega je optužena četvorka na parkingu trgovačkog centra razbila njihov automobil.

Tog 29. lipnja 24-godišnjak, 53-godišnjak i 51-godišnjakinja zajedno s još jednom maloljetnom osobom došli su na parkiralište trgovačkog centra u Bjelovaru, 24-godišnjak je u više navrata udarao po automobilu. Zatim su 24-godišnjak, 53-godišnjak i 51-godišnjakinja ponovo prijetili oštećenima da će im ubiti djecu, a 24-godišnjak i 53-godišnjak su u više navrata sjekirom udarali po njihovom automobilu.

Općinski sud u Bjelovaru produljio je istražni zatvor za 24-godišnjaka i 53-godišnjaka zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Dnevnik.ba

14. rujan 2021 19:06