StoryEditor
italija

Objavljena snimka potonuća superjahte duge 40 metara

Piše desk  /  24.08.2022., 07:24h

Dramatične scene snimljene su proteklog vikenda kada je superjahta duga četrdesetak metara potonula u blizini obale južne Italije, nakon što je posadu zadesila nevolja kasno tijekom noći.

‘Saga’, izgrađena u Monaku još 2007. godine, plovila je iz Gallipolija za Milazzo na otoku Siciliji tijekom noći sa subote na nedjelju kada se dogodila katastrofa.

Dok je prelazio zaljev Squillace – na vrhu talijanske ‘čizme’ – brod je zadesila nevolja, a kapetan je kasno navečer poslao poziv u pomoć.

Brodice obalne straže poslane su iz luke Crotone te je ubrzo ustanovljeno da je brod zahvatio vodu na krmi oko devet nautičkih milja od marine Catanzaro.

Četiri putnika i jedan član posade – svi Talijani, odmah su evakuirani, dok su četiri člana posade, uključujući kapetana, pokušali spasiti jahtu, piše N1.

Iz Crotonea je poslan i tegljač kako bi pokušao odvući ‘Sagu’ natrag u luku i stigao je do nje u ranim jutarnjim satima u nedjelju.

Operacija spašavanja je započela, no tijekom puta brod se počeo jako naginjati na desnu stranu.

Snimka koju je snimila talijanska obalna straža zabilježila je ono što se zatim dogodilo, dok je krma broda nestajala ispod valova, a voda dolazila do krova.

To je prisililo spasioce da prestanu vući brod jer je počeo brzo tonuti.

‘Saga’ je konačno potonula u nedjelju oko 13 sati, a četiri preostala člana posade odvedena su na sigurno prije nego što je nestala ispod površine vode.

Pokrenuta je istraga o uzroku potonuća.

Dnevnik.ba

22. studeni 2022 10:39