Objavljena snimka na kojoj se vidi reakcija policajaca nakon napada Salvadora RamosaSCREENSHOT - Austin American-statesman
StoryEditor
uznemirujuće

Objavljena snimka: Evo što su radili policajci tijekom i nakon pokolja u školi u Teksasu

Piše desk  /  13.07.2022., 10:15h

Novine Austin American-Statesman objavile su montirane dijelove videosnimke školske nadzorne kamere koja prikazuje policajce kako se povlače pred pucnjavom u hodniku osnovne škole Robb u Uvaldeu u Teksasu 24. svibnja. Podsjetimo, devetnaestero djece i dvoje učitelja ubio je tada Salvador Ramos.

Video prikazuje 18-godišnjeg napadača kako ulazi u zgradu i, noseći jurišnu pušku AR-15, neometano hoda niz hodnik u 11:33 ujutro 24. svibnja. Nekoliko trenutaka kasnije vidi se dijete koje dolazi iza ugla hodnika pa bježi. Prvi policajci stižu dvije i pol minute kasnije. Dvojica prilaze učionici, ali se povlače nakon što se začuju pucnjevi.

U 11:52 stiže još policajaca naoružanih pištoljima, u pancirkama. No i dalje ne upadaju u učionicu u kojoj se nalazi napadač. U 12:30 vidi se kako se jedan policajac zaustavlja kako bi uzeo sredstvo za dezinfekciju ruku. U 12:50 - 77 minuta nakon što je napadač ušao u školu - policajci su upali u učionicu i ubili ga.

Loša reakcija policije tjednima je u centru federalnih, državnih i lokalnih istraga o masakru i njegovim posljedicama. Obitelji žrtava zalagale su se za objavu snimke, a cijela bi snimka trebala biti objavljena tijekom vikenda.

Ranije ovog mjeseca, izvješće Teksaškog odjela za javnu sigurnost pokazalo je da je policajac iz Uvaldea mogao pucati u Ramosa prije nego što je napadač ušao u školu, ali je oklijevao dok je čekao dopuštenje nadzornika, prenosi Index.hr.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 09:58