StoryEditor
mještani u strahu

Novi napad vuka kod Vodica: Došao je na 100 metara od igrališta, rastrgao mi je psa

Piše desk  /  04.12.2022., 07:11h

Na području Knina već neko vrijeme velike probleme stvaraju vukovi. Kazna za njihovo ubijanje je i do pedesetak tisuća kuna, stoga se pastiri suzdržavaju od toga da ih ustrijele ili im postave zamku

Novi slučaj napada vuka zabilježen je u petak navečer u naselju Krković kod Vodica. Prema svjedočanstvu mještanina Gabrijela Periše, vuk je došao do obiteljske kuće koja se nalazi uz cestu prema Kninu i zaklao psa.

- Oko 23 sata čuli smo lavež našeg psa u dvorištu, nedugo nakon toga i cijukanje. Zajedno s ocem i bratom otišli smo vidjeti što se događa - ispričao je mještanin za Vodice.info.

- Psa nije bilo u dvorištu, a pretragom okolice, svega 50 metara od kuće čekao me zastrašujući prizor, rastrgani ljubimac Lino - dodao je.

Inače, njihova kuća nalazi se tek stotinjak metara od dječjeg igrališta i škole.

- Znam da je velika kazna ako bi se vuk ubio, zato to ne se smije se napraviti. Ali nije dobro da ti dolazi do kuće nosi pasa, netko bi morao reagirati - ispričao je Gabrijel.

Kazao je kako će ovaj slučaj prijaviti veterinarskog stanici.

Na području Knina već neko vrijeme velike probleme stvaraju vukovi. Kazna za njihovo ubijanje je i do pedesetak tisuća kuna, stoga se pastiri suzdržavaju od toga da ih ustrijele ili im postave zamku.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 23:16