StoryEditor
narkomafija

Nova otkrića iz aplikacije Sky: Kako je kokain iz Nizozemske preko BiH transportiran u Hrvatsku

Piše desk  /  16.02.2022., 12:28h
Od ukupno oko 30 uhićenih osoba pet ih je pristalo na suradnju s Tužiteljstvom.

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine dobilo je prije nekoliko dana nove podatke o aplikaciji Sky, a odnose se na kriminalce koji su dogovarali trgovinu narkoticima na području BiH, a zatim njen daljnji transport u države EU.

Radi se o podacima koje je Tužiteljstvu BiH proslijedila Nizozemska, točnije njihove policijske agencije koje su uspjele razbiti kripte koje su koristili pripadnici kriminalnog miljea, a bili su povezani i s državljanima BiH.

Kako pristižu novi podaci, tako Tužiteljstvo slaže kockice o svim pripadnicima narkobandi koji su koristili Sky da bi se dogovarali o transportu droge, ali i oružja.

Ove osobe, kako je potvrđeno Avazu, prijevoz droge dogovarale su s osumnjičenim Dušanom Lovrenovićem. Utvrđeno je, naime, da je iz Brede prebačen kilogram kokaina na područje Hrvatske. Ista ekipa prodavala je i pištolj i druge vrste oružja.

Sve je organizirao Dušan Lovrenović koji je u bijegu. On je sin Milivoja Lovrenovića Čaruge, profesionalnog uboj ice za kojim je zatraženo raspisivanje međunarodne tjeralice

Osoba koja se dovodi u vezu s Lovrenovićima je i Aleksandar Nikolić koji je u pritvoru u predmetu Transporter.

On je također prijavljen Tužiteljstvu Ž S kao osoba koja se može dovesti u vezu s ubojstvom sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Od ukupno oko 30 uhićenih osoba pet ih je pristalo na suradnju s Tužiteljstvom. Među njima je i Bojan Cvijetić, savjetnik nekadašnjeg ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića. Kod Cvijetića su nakon uhićenja pronađeni povjerljivi podaci OSA-e.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 17:14