StoryEditor
općinski sud u sarajevu

Navijači Sarajeva prijetili smrću uredniku lokalnog portala, osuđeni na uvjetne kazne

Piše desk  /  28.07.2022., 11:40h

Nakon prihvaćanja Sporazuma o priznanju krivnje, Općinski sud u Sarajevu proglasio je krivim Berbo Adnana i Šobović Almira zbog kaznenog djela ugrožavanje sigurnosti.

Osuđeni su na po šest mjeseci zatvorske kazne, koja se neće izvršiti ako u roku od jedne godine od pravomoćnosti presude ne počine novo kazneno djelo.

Terete se da su 27. rujna 2019. godine u poslijepodnevnim satima, nakon što su u više navrata telefonskim putem kontaktirali redakciju portala Radio Sarajevo, došli ispred prostorija redakcije i inzistirali od novinara tog portala da obave razgovor s urednikom zbog objavljenog teksta o lišenju slobode navijača FK Sarajevo u Bjelorusiji.

Po dolasku novinara i urednika u park Davorin i Mirza, optuženi Adnan Berbo unio se u lice uredniku inicijala A.S. i povišenim tonom mu se obratio riječima: "Jesi li svjestan da ti i obitelj možete biti mrtvi zbog ovog teksta, ovaj grad je mali i mi te možemo naći u svako doba“.

Potom je optuženi Almir Šobović rekao "Znamo mi gdje sjediš na stadionu, imaš svoje mjesto i nećeš moći dolaziti na utakmice“.

Nakon toga su optuženi zabranili oštećenom A.S. da se udalji dok ne povuče navedeni tekst, što je u strahu za osobnu i sigurnost članova svoje obitelji oštećeni i učinio, piše oštećeni portal Radio Sarajevo.

Dnevnik.ba

02. listopad 2022 10:56