StoryEditor
bosanska gradiška

Načelniku policije zapalili kuću: ‘Iza napada stoje organizirane kriminalne skupine‘

Piše hina  /  24.05.2022., 21:32h

Nepoznati počinitelji zapalili su kuću načelniku policije u Bosanskoj Gradišci, a iz Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske ubrzo su ustvrdili kako je riječ o ciljanom napadu iza kojega stoje organizirane kriminalne skupine.

Kuća koju načelnik Policijske uprave Bosanska Gradiška Bojan Škorić zapravo koristi kao vikendicu zapaljena je u noći na utorak, a nešto kasnije požar je podmetnut i u trgovini čiji je vlasnik jedan policajac u mirovini.

Odmah nakon toga MUP RS angažirao je snage i poslao ne teren i pripadnike posebne protuterorističke postrojbe kako bi se pronašli počinitelji, a vještak kojega je angažiralo tužiteljstvo potvrdio je kako su oba požara podmetnuta.

Ubrzo su se iz MUP-a u Banjoj Luci očitovali izjavom u kojoj su ustvrdili kako je jasno da je u pozadini organizirani kriminal odnosno osveta. 

“Planirani napad na načelnika Policijske uprave Gradišta i umirovljenog policijskog službenika je napad na MUP u cijelosti od kriminalnih grupa koje su bile na udaru rada policijskih službenika u proteklom razdoblju zbog organiziranog kriminala odnosno prometa narkoticima i oružjem, kao i drugih teških kaznenih djela”, stoji u izjavi.

Lokalni su mediji izvijestili kako na području Bosanske Gradiške vlada pravo opsadno stanje dok policija traga za osobama koje su podmetnule požare.

Škorić je na čelu PU Bosanska Gradiška od siječnja 2019. godine.

Dnevnik.ba

09. prosinac 2023 05:46