StoryEditor
GRANIČNE KONTROLE

NA ULASKU U BIH 27-godišnjak uhićen po tjeralici iz Širokog Brijega

Piše desk  /  30.09.2022., 20:00h

Službenici postrojbe Granične policije (GP) BiH Višegrad, 27. rujna, lišili su slobode državljanina BiH, N.Đ. (1995.). Utvrđeno je da ga potražuju Osnovni sud u Foči zbog kaznenih djela ‘Prijevara‘ i ‘Pranje novca‘, te Općinski sud u Širokom Brijegu zbog kaznenog djela ‘Udruživanje radi činjenja kaznenih djela‘. Kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Vardište i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo.

Službenici postrojbe Granične policije BiH aerodrom Tuzla, 29. rujna 2022. godine, lišili su slobode L.D. (1993.), državljanina Kraljevine Švedske. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud Brčko distrikta BiH zbog kaznenog djela ‘Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija‘. Na Međunarodni aerodrom Tuzla je stigao letom iz Malmea. Predat je službenicima Sudske policije Brčko distrikta BiH, prenosi Hercegovina.info.

Službenici postrojbe GPBiH Zvornik, 28. rujna, lišili su slobode Z.P. (1975.), državljanina Republike Srbije, nakon što je utvrđeno da je za njim Interpol Ljubljana raspisao tjeralicu zbog kaznenog djela ‘Trgovina ljudima‘. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Karakaj i predat službenicima Sudske policije Suda BiH. 

Prethodno, službenici ove postrojbe su 27. rujna 2022. lišili slobode P.N. (1985.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Vlasenici radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Karakaj i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Službenici postrojbe GPBiH Trebinje su prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Ivanica, 27. rujna, lišili slobode B.K. (1973.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Trebinju radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Trebinje.

Službenici postrojbe GPBiH Gradiška, 27. rujna, lišili su slobode Ž.R. (1975.) jer je utvrđeno da ga potražuje Okružno javno tužiteljstvo u Prijedoru zbog kaznenog djela ‘Tjelesna ozljeda‘. Kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Kozarska Dubica i predat službenicima Policijske postaje Kozarska Dubica.

Službenici postrojbe GPBiH Izačić, 26. rujna 2022., lišili su slobode R.H. (1992.), državljanina BiH. Utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Srebreniku zbog kaznenog djela ‘Teška tjelesna ozljeda‘. Kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Izačić i predat službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskoj županiji, priopćeno je iz Ureda za informiranje GP BiH.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 04:10