StoryEditor
jug kosova

Na Kosovu iz auta upucani dječak i mladić srpskog podrijetla, izbili neredi

Piše desk  /  06.01.2023., 18:20h

Dječak i mladić srpskog podrijetla upucani su na Kosovu iz vozila u pokretu, piše Blic. Upucani su 11-godišnji Stefan Stojanović i 21-godišnji Miloš Stojanović. Do napada je došlo u mjestu Gotovuša, kod Štrpca, na jugu Kosova. Riječ je o općini s većinski srpskim stanovništvom.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju, a riječ je o srpskoj instituciji, objavila je da je na mladiće pucao lokalni Albanac, piše Blic.

Kako se navodi, "djeca su u trenutku napada išla pored puta i nosila Badnjak kada je napadač na njih otvorio rafalnu paljbu". "Oni su zadobili prostrjelne rane, jedan dječak je pogođen u šaku, a drugi u rame i tek pukom srećom nisu stradali niti su životno ugroženi", dodaje se.

U priopćenju koje prenosi Blic piše se o djeci iako je u srpskim medijima objavljeno da jedna žrtva ima 21 godinu.

"Riječ je o očiglednom pokušaju ubojstva nedužne srpske djece koja su zasmetala samo zato što su nosila Badnjak i time jasno pokazala da su Srbi. Iako je više očevidaca vidjelo registraciju vozila iz kojeg je pucano, lokalna policija je vozilo pustila."

Dodaje se da je "ovakav napad direktna posljedica antisrpske politike Albina Kurtija koji svojim ponašanjem i potezima ohrabruje sve one koji žele srpsku krv, čak i na Božić". "Zahtijevamo hitnu i odlučnu reakciju međunarodne zajednice, a Kancelarija za Kosovo i Metohiju će obiteljima i ozlijeđenima pružiti svu neophodnu pomoć", piše u priopćenju.

Odmah izbili neredi

Nakon vijesti o ranjavanju lokalni stanovnici blokirali su cestu. Prosvjednici su najavili da će blokada trajati sve dok se ne uhvati napadača na djecu.

Prema zadnjim informacijama s Kosova, zbog napada je uhićen 33-godišnji A.K.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 08:44