StoryEditor
zabrana prilaska

Muškarac osuđen jer je prekršio zabranu prilaska. Bivšoj supruzi i djetetu prišao na plaži

Piše desk  /  28.10.2022., 09:38h

Muškarac je “prema bivšoj supruzi, s kojom ima zajedničko dijete, prekršio ranije izrečenu zaštitnu mjeru zabrane približavanja žrtvi nasilja u obitelji na udaljenosti od 50 metara, a koja mjera mu je izrečena pravomoćnom presudom Prekršajnog suda u Zagrebu”.

Otac (42) proglašen je krivim i osuđen nakon što je na plaži prišao bivšoj supruzi (30) i njihovu djetetu (6) te im ostavio 500 kuna (130 KM) za sladoled, te time prekršio mjeru zabrane prilaska.

Pojedini mediji, uključujući i Dnevnik, isprva su prenijeli vijest s hrvatskih portala u kojima se u naslovu naglašava prilazak i davanje novca za sladoled, no suština prekršaja je u zabrani prilaska oštećenoj ženi i djetetu.

Prekršajni sudac osudio ga je na 60 dana uvjetnog zatvora te je dobio “zaštitnu mjera zabrane približavanja bivšoj supruzi na udaljenosti ispod 50 metara, gdje god bila na teritoriju RH, u trajanju od 12 mjeseci, osim pred državnim tijelima za potrebe eventualnog postupka”, piše Danica.hr, što je ovaj prekršio.

Prema presudi, otac je u kolovozu oko podneva “prišao bivšoj supruzi na gradskoj plaži Crni mol u Crikvenici, gdje je bila s njihovim zajedničkim djetetom, te joj dao 500 kuna rekavši da je to za djecu, za sladoled”.

No, muškarac je time “prema bivšoj supruzi, s kojom ima zajedničko dijete, prekršio ranije izrečenu zaštitnu mjeru zabrane približavanja žrtvi nasilja u obitelji na udaljenosti od 50 metara, a koja mjera mu je izrečena pravomoćnom presudom Prekršajnog suda u Zagrebu”.

Zato je osuđen na 60 dana zatvora te mu je izrečena nova zaštitna mjera zabrane približavanja, opet na godinu dana, pod prijetnjom novčane kazne ili uhićenja i pritvaranja. Presuda je nepravomoćna i na nju se može žaliti.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 15:27