StoryEditor
frankfurt

Muškarac i žena nakon koncerta istrčali na tračnice, vlak ih je pregazio i usmrtio

Piše desk  /  24.07.2022., 07:51h

Nakon koncerta benda “Böhse Onkelz” u Frankfurt dogodila se tragedija u kojoj su dvije osobe izgubile život. Muškarac (45) i žena (25) smrtno su stradali od udara vlaka.

Kako pišu njemački mediji, nakon nastupa benda nastao je kaos oko stadiona u Frankfurtu, publika je istrčala na tračnice, a među njima i 45-godišnjak i 25-godišnjakinja.

Unatoč kočenju, regionalni vlak koji se približavao više se nije mogao zaustaviti na vrijeme. Obje osobe su poginule na mjestu nesreće.

Muškarac i žena ušli su na tračnice oko 23.40 u petak navečer te očito nisu primijetili da im se približava izvanredni vlak za Marburg. Iako je strojovođa pokrenuo hitno zaustavljanje, muškarca i ženu je udario vlak i smrtno ih ozlijedio.

Za sada nije jasno zašto su njih dvoje ušetali na tračnice.

Nakon koncerta rock grupe uslijedile su kaotične scene oko stadiona Deutsche Bank Park, pišu njemački mediji. Iz policije je rečeno da je trenutno još nepoznato zašto je došlo do problema prilikom napuštanja događaja.

“Inače, stadion ili infrastruktura su projektirani za znatno više posjetitelja”, rečeno je iz policije.

Stotine ljudi morale su čekati ispred stadiona, taksi vozila su očito bila pretrpana, a mobilna mreža bila je potpuno preopterećena. Mnogi od posjetitelja koncerta navodno su bili jako pijani. Brojni korisnici društvenih mreža žalili su se na lošu organizaciju koncerta. Neki posjetitelji su bili zabrinuti za svoju sigurnost, pišu njemački mediji, prenosi Fenix magazin.

Dnevnik.ba

01. listopad 2023 17:38