StoryEditor
robert durst

Multimilijunaš osuđen na doživotnu kaznu zatvora

Piše desk  /  15.10.2021., 11:18h
Sudac je odbacio zahtjev obrane za novo suđenje, ocijenivši da ima dovoljno dokaza, i to zastrašujućih, o njegovoj krivnji.

Bogati američki nasljednik Robert Durst, proslavljen po dokumentarcu na televiziji HBO, osuđen je sinoć na doživotni zatvor u sudu u Los Angelesu bez mogućnosti uvjetnog oslobađanja, zbog ubojstva najbolje prijateljice, pišu Vijesti.

Multimilijunaš 78) je proglašen krivim u rujnu za ubojstvo prijateljice Susan Berman u njenoj kući u Beverly Hillsu 2000. godine, da bi je spriječio da govori policiji o nestanku njegove supruge Kathleen dva desetljeća ranije.

"Taj zločin je ubojstvo svjedoka", rekao je sudac Mark Windam prije nego što je izrekao kaznu.

"Ta okolnost je u ogromnoj mjeri otežala taj strašni i uznemirujući zločin", dodao je sudac.

Sudac je odbacio zahtjev obrane za novo suđenje, ocijenivši da ima dovoljno dokaza, i to zastrašujućih, o njegovoj krivnji.

Sud je saslušao i sina žrtve. Rođaci Susan Berman molili su ga pred sudom da kaže gdje se nalazi tijelo njegove supruge Kathleen.

Tijekom suđenja Robert Durst koji se izjasnio da nije kriv, skoro nepomično je sjedio u svojim kolicima.

Tužitelji smatraju da je Susan Berman pomogla Robertu Durstu da prikrije svoju ulogu u ubojstvu supruge i da je Durst ubio Berman kako bi je spriječio da odgovara njujorškim policajcima koji su ispitivali nestanak njegove supruge 1982. godine.

Crna ovca jedne od najvećih njujorških obitelji vlasnika nekretnina, Robert Durst, uhićen je u ožujku 2015. godine uoči emitiranja posljednje epizode biografskog dokumentarca u šest dijelova na HBO The Jinx.

Serija se bavila drugom krvavom epizodom iz života Roberta Dursta, ubojstva susjeda kojeg je kasnije raskomadao i bacio u more.

Oslobođen je krivnje za taj zločin zahvaljujući vojsci prestižnih odvjetnika koji su ga branili na osnovi raznih argumenata, uključujući legitimnu obranu, slučajno ispaljivanje metka i činova počinjenih pod utjecajem alkohola.

U dokumentarcu "The Jinx" izgledalo je kao da je Durst nehotice priznao krivnju, kada je sebi u bradu mumljao dok je bio u toaletu a bežični mikrofon mu nije bio isključen: "Što sam uradio, očigledno sam ih sve ubio".

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 19:42