StoryEditor
divljanje u vlaku

München: Hrvat izazvao veliku policijsku akciju

Piše desk  /  14.03.2022., 11:40h
U subotu poslijepodne (12. ožujka) dogodila se velika policijska akcija na postaji Englschalking u vlaku S8 koji je prometovao iz Münchena prema zračnoj luci. Okidač je bio 52-godišnji Hrvat koji je putnicima prijetio nožem u vlaku.

Oko 16.15 sati operativni centar PP München obavijestio je saveznu policiju da je došlo do prijetnje oružjem u vlaku koji je vozio u pravcu zračne luke München, nakon čega je nekoliko patrola izašlo na mjesto događaja. Osumnjičenog je uhvatila policija Münchena te je privremeno uhićen i potom predan saveznoj policiji.

Prema trenutačnom stanju istrage, 52-godišnji Hrvat je, kako se navodi, iznenada u vlaku prišao 20-godišnjem Nijemcu iz Münchena i izvrijeđao ga. Također, pritisnuo ga je uz prozor vlaka. Nakon što se mlađi muškarac uspio osloboditi, muškarac iz Benningena am Neckar izvadio je nož i gestama i verbalno prijetio žrtvi. Svjedokinja (52) promatrala je situaciju, pozvala je policiju i povukla kočnicu za nuždu. Nakon što je 20-godišnjak uspio sići na stanici Englschalking, Hrvat je prišao 18-godišnjem Kosovaru koji je također sjedio u vlaku i izvrijeđao ga. Hrvata su uhitili policijski službenici koji su u međuvremenu stigli na postaju te ga predali saveznoj policiji, koja je stigla nedugo kasnije.

Nož kojim je Hrvat prijetio pronađen je prilikom pretresa njegovih stvari te je 52-godišnjak odveden u policijsku postaju na Ostbahnhofu. Nakon što su poduzete sve policijske mjere, pušten je. Policajci su zaplijenili nož. Protiv muškarca se vodi istraga zbog vrijeđanja, prijetnje i kršenja zakona o oružju, prenio je Fenix magazin.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 01:33