StoryEditor
rio de janeiro

Monstrum držao suprugu i dvoje djece 17 godina zatočene u kući, policiju zaprepastili unutrašnjost objekta i stanje žrtava

Piše Fena  /  30.07.2022., 12:53h

Žena iz Brazila u petak je ispričala policiji o užasnom mučenju kojem je bila izložena od strane muža u posljednjih 17 godina. Držao ju je zatočenu u njihovom domu, zajedno s dvoje djece, prenose lokalni mediji.

Majka i dvoje djece spašeni su u četvrtak iz kuće u kvartu Guaratiba, na zapadu Rio de Janeira, priopćila je policija. Muž je uhićen.

U komentarima vlastima koje citira brazilska novinska stranica G1, žena je navela da joj je njen muž rekao da će napustiti kuću samo kada umre. 

G1 prenosi da su muškarac, kojeg su vlasti imenovale kao Luiza Antonija Santosa Silvu, i njegova supruga bili u braku 23 godine.

Nakon što je spašena, majka je navodno rekla vlastima da su tri člana obitelj koje je muž i otac držao u zatočeništvu ponekad bili bez hrane i po tri dana, a često su bili fizički i psihički zlostavljani.

Kuća u kojoj su bili zatočeni također je bila u groznom stanju s malo dnevnog svjetla i prljave unutrašnjosti, pokazuju slike koje je objavila policija.

Dvoje odrasle djece u kući policija je našla vezane. Bili su neuredni i izgladnjeli, navodi policija. Imaju 19 i 22 godine, prenose lokalni mediji.

Kapetan vojne policije William Oliveira rekao je u komentarima koje je citirao brazilski list O Dia da je u početku mislio da se radi o dvoje male djece zbog njihove ozbiljne pothranjenosti.

- Kada smo vidjeli stanje dvoje djece, mislili smo da neće preživjeti ni sedam dana - rekao je jedan mještanin za G1.

Nakon što su spašeni, njih troje su odmah prebačeni u bolnicu na liječenje zbog teške dehidracije i pothranjenosti, javljaju lokalni mediji.

Ured za unutarnje poslove civilne policije otvorio je istragu zašto obitelj nije spašena ranije, nakon što se ispostavilo da je dojava o situaciji u kojoj se nalazi obitelj prvi put dostavljena 2020. godine, prenosi O Dia.

Dnevnik.ba

01. veljača 2023 16:26