StoryEditor
Jeziva snimka

Mladić u metrou gurnuo ženu na tračnice, vlak se zaustavio u zadnjoj sekundi

Piše desk  /  17.01.2022., 07:50h
Mladić je u petak navečer oko 19:45 sati namjerno gurnuo ženu na tračnice na metro stanici Rogier u Bruxellesu, no, srećom, vlak je uspio stati na vrijeme.

Ženu je gurnuo na tračnice dok je vlak ulazio u stanicu, međutim, brzo su joj pomogli slučajni prolaznici, potvrdila je tvrtka za javni prijevoz u Bruxellesu STIB, koja upravlja podzemnom željeznicom.

"Vozač je vrlo dobro reagirao, ali je u šoku, kao i žrtva", rekao je Guy Sablon, glasnogovornik STIB-a, za Brussels Times.

Na snimci videonadzora vidi se kako počinitelj, mladić, hoda naprijed-natrag po peronu, a zatim ženu s leđa gurne na tračnice. Drugi ljudi koji su stajali na platformi pomogli su ženi da se makne s tračnica i vrati se na platformu.

Na mjesto događaja odmah su pozvani i policija i Hitna pomoć. Žena i vozač metroa prevezeni su u bolnicu, a nakon što im je pružena potrebna njega, pušteni su kući.

Počinitelj je odmah pobjegao nakon što je gurnuo ženu, no u međuvremenu je uhićen, potvrdilo je u subotu ujutro bruxellesko javno tužiteljstvo.

Osumnjičenik je ispitan kod istražnog suca i priveden zbog pokušaja ubojstva. Istražni sudac je odredio vještaka psihijatrije koji će provjeriti njegovo stanje.

U međuvremenu, istraga o incidentu još uvijek traje kako bi se utvrdile točne okolnosti događaja i motiv osumnjičenika.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 04:43