StoryEditor
bosanska gradiška

Migranti ukrali novčanik iz kuće, vlasnica povikala, građani ih svladali prije policije

Piše desk  /  23.11.2021., 09:44h
Policijski službenici Policijske uprave Bosanska Gradiška u večernjim satima u suradnji s građanima, priveli su trojicu muškaraca zbog sumnje da su iz jedne kuće ukrali novčanik s novcem.

Kako piše Srpska info, osobe su privedene uz veliku pomoć građana koji su ih primijetili nakon krađe i dali se u potjeru za njima.

Glasnogovornica Policijske uprave Gradiška Vesna Vučić rekla je da je policiji jučer oko 17.50 sati prijavljeno da Vidovdanskom ulicom trče tri muškarca, a za njima ženska osoba koja uzvikuje da su joj otuđili novčanik, piše Srpska info.

“Brzom reakcijom policijskih službenika, a u suradnji s građanima, pronađene su i lišene slobode tri osobe, koja se sumnjiče da su iz kuće oštećene otuđili novčanik u kojem su se nalazili novac i osobni dokumenti”, pojasnila je Vučić.

O navedenom događaju informiran je dežurni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka koji je naložio da se poduzmu sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti kaznenog djela krađa.

Kako Srpskainfo saznaje, muškarci su ušli u kuću u centru Bosanske Gradiške i u hodniku pronašli torbicu iz koje su ukrali novčanik, ali je vlasnica čula da se otvaraju i zatvaraju vrata od kuće. Nakon što je izašla ispred kuće vidjela je nepoznate muškarce.

“Tu je bio i jedan momak i ona mu je rekla da ih proba zaustaviti. Dok je provjerila torbu lopovi su krenuli bježati. Taj mladić je počeo trčati i za njima, kao i građani koji su vidjeli što se događa i tijekom potjere jedan je odbacio novčanik, ali ga je taj mladić stigao i zadržao do dolaska policije. Također, taj momak je pronašao novčanik i vratio ga vlasnici”, kaže izvor Srpskainfo i dodaje da je u novčaniku bilo 500 KM.

U međuvremenu je policija privela i drugu dvojicu. Prilikom ispitivanja u policiji dvojica su tvrdila da su maloljetni, dodao je sugovornik Srpske info.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 23:32