StoryEditor
gornje hrasno

Medvjed ubio konja u Neumu pa se vratio na "mjesto zločina"

Piše desk  /  02.11.2021., 11:43h
Lokalni lovci ostali su zatečeni prizorom koji ih je proteklog vikenda dočekao u blizini pravoslavne crkve u Podgradinju u Gornjem Hrasnu.

Pronašli su ostatke mrtvog konja, a prema onome što su rekli za Neum.online, konja je vjerojatno usmrtio medvjed.

"S obzirom na ozljede koje su vidljive na konju sigurni smo da se radi o napadu medvjeda, a u blizini su vidljivi i tragovi borbe”, kažu lokalni lovci. Inače, ovo nije prvi napad medvjeda na ovom lokalitetu. Prije pola godine također se dogodio napad na konja koji je također smrtnim ishodom. Vlasnik oba konja je Ilija Bilić iz Gornjeg Hrasna. Upravo zbog toga lokalni lovci smatraju da se radi o istom počinitelju.

Mještani okolnih naselja su u strah, s obzirom na dolazak medvjeda u blizinu sela u kratkom vremenskom razdoblju.

Pretpostavlja se kako se medvjed spustio do sela u potrazi za hranom prije zimskog sna te da nakupi masne naslage kako bi lakše prebrodio zimu.

Zanimljivo je kako su lovci nakon prvog napada medvjeda postavili kamere na ovoj lokaciji, koje su im otkrile nevjerojatan prizor.

Večer nakon što je ubio konja, medvjed je ponovno došao te se počeo hraniti ostacima, međutim ubrzo nakon njega na gozbu stiže čopor vukova te dolazi do borbe u kojoj su vukovi natjerali medvjeda da pobjegne, a oni se nastavili hraniti plijenom.

image

Vratio se na "mjesto zločina"

NEUM ONLINE -
image

I vukovi omastili brkove

NEUM ONLINE -

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 15:40